Residential ArchitectureRenovation ProjectsToowong House Renovation by KIN Architects

Toowong House Renovation by KIN Architects

Toowong House Renovation by KIN Architects

Project: Toowong House Renovation
Architects: KIN Architects
Builder: Pagewood Projects
Location: Toowong, Brisbane, Australia
Size: 240m2
Photo Credits: Christopher Fredrick Jones
Text by KIN Architects

The alterations and additions explore new ways to engage the street and garden while fostering family togetherness. The client’s love for their historic small footprint cottage and garden on 405m2, guided the decision to make small insertion / big impact moves. Of utmost importance was the desire to preserve the neighbourly quality of the home that plays an integral role in the surrounding laneway community.

Toowong House Renovation by KIN Architects

kitchen, KIN Architects

The brief called for a robust expression and built-to-last attitude that would support the family as they grow together. The client’s vision was for flexibility; a place for work and play as well as gathering and relaxing. Living spaces that would engage all family members and connect better to the back yard were key to achieving family-friendly, indoor/outdoor space relationships.

living area, KIN Architects

An open- air courtyard between lounge and garden provides the protected transition to outside and an arresting extension of the living area. By sinking the lounge-room we added more volume to the small footprint house and improve the sense of generosity of the interior.

Toowong House Renovation by KIN Architects

kitchen, KIN Architects

Toowong House Renovation by KIN Architects

bedroom, KIN Architects

bedroom, KIN Architects

bathroom, KIN Architects

Toowong House Renovation by KIN Architects

Toowong House Renovation by KIN Architects

A Duplex Apartment in Herzliya by Roy Levi

Celebrity couple Adel Bespalov and Mach Abed hired designer Roy Levi to renovate their duplex apartment in Herzliya.

Sunset Residence by McLeod Bovell Modern Houses

Located on a steep and technically challenging site in West Vancouver, the Sunset Residence is designed to capture immediate views of heavy marine traffic and the open sea to the west. The irregular shape of the sites boundaries align with the edge of the house and culminate in a substantial blinder which provided privacy from adjacent properties.

Small Vacation House in Erquy, France / Atelier 56S

The project is the construction of a small vacation house in Erquy on a 1067 square meter plot. Located on the Emerald coast in Brittany, Erquy is surrounded by beaches and offers a unique natural setting.

Estrade Residence, Quebec / MU Architecture

Located in the verdant Laurentians in Quebec, the Estrade Residence reveals itself discretely on the shores of Lac de la Cabane in St-Adolphe d’Howard....

Naroon Road Project – Amazing Outdoor Design by COS Design Office

These images shows us a wonderful outdoor project completed by COS Design Office under the name of Naroon Road Project. COS Design was formed in...

Related Articles