Small Beach House by Polly Harbison Design

Small Beach House by Polly Harbison Design

Architects: Polly Harbison Design
Project: Small Beach House
Location: Macmasters Beach, Australia
Photography: Brett Boardman

This simple beach house nestles into its exposed beachfront site, maintaining a small footprint in a wild native garden. An anchored ground floor supports a lightweight, durable timber box above. The living level opens up completely to the view and garden, allowing occupants to enjoy the site’s raw, untamed natural beauty.

Small Beach House by Polly Harbison Design 1

Doors open onto terraces either side of the building, allowing occupants to adjust to movements of the sun and breeze. The pallet of roughly textured materials will weather with grace – timber, concrete and stone that feels soft under bare feet.

Small Beach House by Polly Harbison Design 2

Small Beach House by Polly Harbison Design 12

Small Beach House by Polly Harbison Design 3

Small Beach House by Polly Harbison Design 4

Small Beach House by Polly Harbison Design 5

Small Beach House by Polly Harbison Design 13

Small Beach House by Polly Harbison Design 6

Small Beach House by Polly Harbison Design 7

Small Beach House by Polly Harbison Design 14

Small Beach House by Polly Harbison Design 8

Small Beach House by Polly Harbison Design 9

Small Beach House by Polly Harbison Design 10

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Point Grey Residence in Vancouver / BattersbyHowat Architects

Located on a large lot in the West Point Grey area of Vancouver, this five bedroom, three level home sits atop a hill and maximizes views of the city and the surrounding landscape.

Relax House / FORM Bureau

Relax house with 94 m2 area, located in the suburbs of Kiev. This is the most quickly implemented project by FORM bureau - 4 months from foundation to the bulb. The author is Viktoriia Shkliar.

Stylish Contemporary Home with Living Spaces Separated by a Schist Stone Wall

Located on the coastal North Shore of Auckland, this home is positioned on a small rear site with moderate slope. The brief was to create a stylish contemporary home incorporating three separate living spaces. In addition, it was established that views of Rangitoto could be obtained above a certain height on the property in the southern direction.