Residential ArchitectureRenovation ProjectsStraddie Shack / Shaun Lockyer Architects

Straddie Shack / Shaun Lockyer Architects

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects

Project: Straddie Shack
Architecture and Interiors: Shaun Lockyer Architects
Builder: Henderson Construction
Engineering: Westera Partners
Location: North Stradbroke Island, Queensland, Australia
Photo Credits: Maree Homer

The Straddie Shack, Point Lookout, North Stradbroke Island involves a small re-calibration of a Donovan Hill designed beach house to complete the internal courtyard space and add a rear deck opening onto native bush land. The house was completed in 2016 by Brisbane-based Shaun Lockyer Architects.

The project incorporates a series of bespoke elements including timber screening devices, built-in seats, daybeds and interior decor to enhance the original concept within the award winning ‘Allure’ resort.

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 2

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 3

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 4

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 5

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 9

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 10

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 13

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 14

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 15

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 17

Straddie Shack by Shaun Lockyer Architects 18

Grid Collection: clean lines and flexible elements for cosy lounge

Grid Collection was designed by Henrik Pedersen for Bristol-based Gloster Furniture. Henrik Pedersen runs a Danish design studio focussed on lifestyle-based design, ranging from furniture...

Terrace House in Paddington by Aileen Sage Architects

This house is a reinterpretation of a classic terrace house conceived by Aileen Sage Architects. A new house designed by architect Amelia Holliday for her...

New York Industrial Loft Renovated and Transformed into a Serene Live-Work Environment

Desai Chia Architecture designed this loft for a photographer who was seeking a serene live-work environment. The 5,000 square foot industrial space was fully renovated to include a library/reception area, living and dining areas, a kitchen, a photo studio, two bedrooms, two bathrooms, a powder room, and ample storage space.

Lietzensee Apartment in Berlin by CAMA A

Conversion and modernization of an old Berlin apartment with a view of the Lietzensee in Berlin Charlottenburg. The existing apartment did not meet the needs of the new owners. A new room layout and new surface qualities were designed by us.

White Walls Transforms the City Silhouette of Nicosia

Project: The White Walls (Tower 25) Location: Nicosia, Cyprus Architects: Ateliers Jean Nouvel (Paris, FR) Local architects: Takis Sophocleous Architects Concept Design: Philippe Papy Usable floor area 6739 m² Gross...

Related Articles