HomeHospitality ArchitectureRestaurant Interior DesignT TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME – Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

Project Name: T TIME – Yakitori & Craft Beer & Private dinning
Project Type: New Construction, Renovation, Interior Design
Design Firm: PaM Design Office
Design Team: Mi Qiangqiang, Wu Xiaomin, Yu Dongyan
Supervise: Wu Xiaomin
Construction: Mai Zhuangzhuang
Completion Time: June, 2023
Address: No.239, Andingmen Street, Beijing, China
Building Area: 300 sqm
Photography: Wang Ning
Copyright: Wang Ning
Collaborating Suppliers: Shui Wei Zhou (Overall Stainless Steel), Wang Tao (Vintage Timber), QUZU (Lighting)

Background
T TIME is a comprehensive restaurant with Yakitori, craft beer, and private dinning. It is located at 239 Andingmen Avenue in Beijing. The combination of the old courtyard and the new shops creates a chaotic yet inclusive commercial environment.

Challenges
After the client had demolished half of the old house and added a large flat roof on top of the new sloping roof, they suddenly didn’t know what to do next. After some searching, they approached us with three basic requirements: seating capacity, a finalized plan within a week, and commencement of construction within two weeks. The overall project involves new construction, renovation, interior design and terrace design.

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

Project Overview
The old courtyard within the second ring road always brings many “surprises” after demolition, including traces of eaves on the ruins, drainage pipes from the Republican era underground, and narrow construction conditions.

The traces left by the eaves of the old house determine the roof design of the new building. The small courtyard on the ground floor and the terrace on the second floor divide the roof of the new building into two parts when it slopes upwards. Besides, the downward slope becomes the eaves of the ground floor courtyard, while the raised eaves serve as a transition to the second-floor terrace. The cracked portion of the eaves also provides unique lighting experiences for the dining space on the second floor.

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

In order to avoid the large underground pipes and also accommodate dining experience, the position of the structural columns was shifted, leaving as much space as possible for the limited dining area, with the roof echoing two different columns.

The wooden structure of the old door frame at the entrance is preserved, while in other newly constructed areas, the wooden elements and gray bricks of the traditional alley buildings are replaced with new materials. Although the materials have changed, the design team still strive to respect the essence of the original materials as much as possible.

The existing sloping roof area of the courtyard, originally planned to be a private dining area, has been modified by the owner with the addition of a large roof. As there is no time to start over and rebuild, this section will be addressed through interior renovations. The circular opening on the roof will be preserved as a focal point for natural lighting in the private dining area, and it will be enhanced by creating a radial curved skylight that connects with the indoor space. The original interior roof and wooden beams and columns will be preserved, while the four steel columns previously used to support the large roof will be enclosed and transformed into functional components for the private dining area, emphasizing the fusion and contrast between the new white elements and the old wooden ones.

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

T TIME - Yakitori & Craft Beer & Private Dinning

Recommended Stories