PhotographerShai Gil PhotographyTel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

Project: Tel Aviv triplex
Architects: Shira Lavi BD
Location: Tel Aviv, Israel
Year: 2020
Photo Credits: Shai Gil

We received new and naked Tel Aviv triplex with standard plan and one request from the costumers: we want big and dark kitchen.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

The challenge was to change the standard plan of the apartment, which did not fit the needs of the clients and to customize the space to their dreams. We wanted to create a sense of inviting and spacious space to the relatively small entrance area, 55 sqm.

Monochromatic and Minimalist Look, dining room, Shira Lavi BD

The total area of the Tel Aviv triplex apartment is 250 sqm, its surrounded by a garden of 400 sqm overlooking the landscape of the open fields which located between two cities.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

The entrance floor includes the kitchen, living room, family room and the garden.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

The personal spaces are located upstairs which includes the bedrooms and bathrooms. In the basement we planned a private unit for a teenager with a small outdoor terrace.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

The entrance area has a 3.5 m ceiling high, four large sliding doors used for exiting the garden and a window view to the garden. Same big sliding doors, minimized the options for the location of the kitchen. We choose to place the kitchen parallel to the wall with the only window and the short elevation is parallel to the open stairwell.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

We created a separation between the kitchen and stairs by a partition made of iron mesh. The partition separates between the two spaces, but at the same time also connecting between them and allows natural light and air flow to the staircase.

living room, Shira Lavi BD

All the components and materials were chosen carefully in order to create a monochromatic and minimalist look, yet inviting and warm appearance, with practical materials. An abundance of different sources of light that create pleasant atmosphere to the space.

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

bedroom, Shira Lavi BD

Monochromatic and Minimalist Look, bedroom by Shira Lavi BD

Monochromatic and Minimalist Look, Shira Lavi BD

Tel Aviv Triplex Featuring a Monochromatic and Minimalist Look

Subscribe to our newsletter

Yellow Apartment – A Bath of Splashy Lights by Hamid Nicola Katrib

Designer: Hamid Nicola Katrib Project: Yellow Apartment Location: Bucharest, Romania Photography: Bogdan Ivan Yellow Apartment is an interior design project recently completed by Hamid Nicola Katrib in Bucharest,...

Luxury Bungalow Interior Design by Designer’s Circle

Serenity is an enveloping sense of finely-tuned elegance reigning supremeness in this 5BHK apartment. A soft streamlined look that segues effortlessly from room to room, dining area to relaxed lounge space and beyond.

Ark Shelter Cabin – Into the Wild

Thanks to a automatical system the heating, cooling and shadings can be pre-programmed. The double-bed goes up automatically in the ceiling and beneath the bed there is a hidden jacuzzi, this creates a new relaxing area. The Ark Shelter can work completely off-grid through solar panels, batteries and rain water collector.

Wittenberg Residence by PLATTE Architecture + Design

1611 Pleasant, known to us at the Wittenberg Residence, is a three-story residential infill project located on a double lot in Over-the-Rhine. Through a series of iterations, the site was able to accommodate a two-car garage and private autocourt

Large Family Home that Provide a Private Sanctuary with Breathtaking Views

A large family home over three levels, stepping down a cliff top site overlooking Freshwater Beach to the north. The home was designed to take advantage of the stunning location while providing a private sanctuary for the owners and their young family.

Recommended Stories