The Living Cube / Till Konneker

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (1)

The swiss Till Konneker, founder of illDesigns, proposes to us a solution as interesting as practical, in case we are facing with the arranging of a reduced in size living space or when we want to save space. Named The Living Cube, the project realized by Till Konneker, satisfies different functionalities which are usually served by several pieces of furniture. With a very small footprint, The Living Cube combines up to ten essential pieces of furniture: TV space, shelves for books, records or clothes, office space, closet, shoe rack, minibar, a bed above the cube and inside an additional storage space. On request, the cube can be customized both in size and as components. Living Cube is designed by Till Könneker (illDesigns), constructed by Remo Zimmerli (Holzlabor) and Darren Green (The Old Wood Co.), and photographed by Rob Lewis.

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (2)

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (3)

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (4)

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (5)

The Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (6)

Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (7)

 Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (8)

drop_down_desk

Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (11)

Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (13)

 Living Cube - Till Konneker illDesigns - www.homeworlddesign. com (14)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Dusheiko House: Victorian Terrace House Remodeled in North London

Dusheiko House is a radical remodelling of a Victorian terrace house in North London. As it is a home for my family, it was a chance to experiment with space and materiality and to explore ideas about what "home making" meant to us.

38 sqm Apartment Renovated in Sao Paulo, Brazil

The project is a renovation for a 38 sqm apartment in a newly built building in Sao Paulo, Brazil. Because it was a limited space, the tall furniture had to be concentrated. It was decided to join all the items that could generate visual barriers in blocks and lean them against the few walls of the single dormitory apartment