Residential ArchitectureApartmentsThe Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

Project name: The Starry Center Show Flat
Interior Design: GFD Interior Designs
Interior design coordination: Ye Fei
Chief interior designer: Liu Huaying
Interior design team: Jin Fangfang, Li Keli
Chief decoration designer: He Jianing
Decoration designer: Shen Dandan
Decoration execution firm: Qiandu Casa Co., Ltd.
Project location: Binjiang District, Hangzhou City, Zhejiang Province, China
Completion time: December 2019
Photography: YUJI Studio
Text: Tang Zi
Main materials: marble, black titanium, paint, wooden veneer

Hangzhou is city awash with a vigorous living atmosphere, which is generated by every household in it. In turn, the city provides a livable environment for every family to live a peaceful life. The project is a show flat of a property development located near the south bank of Qiantang River in Hangzhou, China. Taking life as the core and city as the theme, GFD created a modern, elegant and intimate living space, a home that integrates with the city.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

In the foyer, the cabinet shows low-profile, stylish charm via its sawtooth wooden veneers, and the white marble wall brings a natural cool feeling. The space is tasteful, featuring simplistic modernism, a calming color palette, neat lines as well as clear layout and structures.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

With fine textures and luster, the brown marble floorings extend from the foyer to the living room and passage. The living room and the dining area are integrated into a whole, to enhance interaction among family members and create more diverse circulations.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The backdrop wall clad in white marbles is a visual highlight in the living room. With clear grain, it presents an abstract view of a mountain stream and adds a natural ambience to the space. The wall structure beside it is composed of vertical wooden strips, which showcase harmonious transition from natural grain to modern lines.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The kitchen is set behind the living room, with a dark-colored glass sliding door in between. The kitchen cabinets are white, echoing the backdrop wall at the living room. Besides, white marbles are used to embellish the space and enrich details.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

Near the other side of the living room, the design team created a multi-level area by drawing on the image of urban architectures. Large bronze glass envelopes the area, making it look like an “architecture” growing in the interior space. It has clear structures and fuses with the space in an organic manner. The first level is the study room, which is characterized by white striped walls and a simplistic yet unique display cabinet.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs

The second level is a multifunctional mezzanine, which can be reached by a staircase beside the foyer. It can meet the needs of various leisure activities, with the kid’s activity area on one side. As conceiving the kid’s area, the designers took abstract urban building forms as design elements, which not only activate the mezzanine but also fit into the design theme “city”.

The Starry Center Show Flat by GFD Interior Designs The public bathroom and the laundry room are set beside the passage, while to the end of it is the master bedroom, which enjoys a high level of privacy.

bathroom, GFD Interior Designs

Wooden floorings and leather wall coverings of the master bedroom add a luxury tough, which is balanced with the restrained palette. The wall behind the bed is unique, with the structures on two sides facing towards the middle part at oblique angles. The walk-in closet is arranged at the back of the dark-hued glass partition, while the bathroom is on another side. The bathtub is set near the balcony. Large areas of surfaces in the bathroom are covered with brownish-gray marbles, which echo the living room.
Next to the master bedroom is the kid’s bedroom, which has subtle blue and gay shades, a simplistic layout and a cozy ambience.

suite, GFD Interior Designs

The guest bedroom is at the other end of the apartment. The multi-layer wall is novel, resonating with the wall structures in the master bedroom. The independent bathroom and walk-in closet provide convenience and privacy for guests.

suite, GFD Interior Designs Living spaces and the city are closely integrated. Every home is a shining star that illuminates the city. This show flat interprets a pure modern urban lifestyle via unique design languages.

bathroom, GFD Interior Designs

bedroom, GFD Interior Designs

bedroom, GFD Interior Designs

plan

Ice Cream Shop Ještě Jednu

The ice cream shop is situated in the centre of Brno on the Minoritská street in one of the old apartment buildings in the city centre.

Villa L’escalet in Ramatuelle – with a Panoramic View to the Sea

Realized by the architect Vincent Coste, Villa L’escalet is located in Ramatuelle, near Saint Tropez, on an abrupt terrain, with a panoramic, beautiful view to the sea. As an architectural design, the house resembles a building block made from independent volumes, which allow space saving, by reducing the passage ways.

Pizza 4P’s Emporium – Monocle World’s 50 Best Restaurants

The popularity of Pizza 4P ’s is not limited to Vietnam. Popular factors are the deliciousness of the pizza, the smile of the staff, the pleasantness of the response, and the design of the store.

Whidbey Retreat by Prentiss Balance Wickline Architects

The buildings of Whidbey Retreat are expressed as industrial objects within the landscape, eschewing the idea of ‘blending’ with the surroundings and, instead, striving for a harmonious composition of elements in the forest - an arrangement encouraged by the adventurous aesthetic of the artist clients.

Tula House is Perched 44 Feet Above the Pacific Ocean on a Remote Island

The Tula House reflects the casual irregularity of the sites rock ledges, beach, and forest in both its geometric and spatial order. The topography of the site is highly irregular; the prospects diverse.

Related Articles