Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

- Advertisement -

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Project name: Hangzhou Boee • Hufeng Courtyard Model Villa
Location: Xianghu Lake National Tourist Resort, Hangzhou, China
Interior design firm: GFD Interior Designs
Interior design coordination: Ye Fei
Chief interior designer: Tao Zhilan
Interior design team: Ge Sicong, Kang Huicai
Chief decoration designer: Cai Yangyang
Decoration design team: Hu Hui, Lu Xinyi
Decoration execution firm: Qiandu Casa Co., Ltd.
Project area: 253 m2
Completion time: October 2019
Main materials: marble, oak wood flooring, bronze-like stainless steel, tinted sandalwood panel, white sintered stone panel, fabric covering, glass
Photographers: Liu Gangqiang, Xu Shukai
Text: Tang Zi

Southern China has been known for fascinating landscapes and elegant lifestyles since ancient times. Misty mountains, rippling water and floating boats form a poetic scene, which is often depicted in Chinese poems.
Staying away from the hustle and bustle of the world, getting close to nature, living with the family and occasionally gathering with friends and relatives, constitute a desired lifestyle for those who has achieved a successful career.
The Hufeng Courtyard Model Villa provides a perfect living space that caters to the demands of those who aspires to live a poetic life. Situated in Hangzhou, China, this model villa brings in elements of mountain, lake and cloud, and showcases a serene, elegant ambience.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Home
Sunshine penetrates the gauze curtain and filter into the living room. The delicate white marble wall that presents a vivid view of mountain and lake, the marble floorings characterized by water wave-like grain, as well as the matte tinted sandalwood panels, together create a modern “landscape painting” in the living room. It’s a tranquil yet dynamic space, where the occupants can either stay alone silently or enjoy time with the family. The French window is large, offering an open view to the changing scenery of the outside courtyard throughout the year.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Six artistic glass screens erect in the space, to separate the living room and dining area. Together, they showcase an enchanting view composed of rolling mountains of different shades, misty clouds and a small boat, thereby adding poetry to the space.
The staircase beside the dining room features a modern Chinese style. In the elegant and intimate living & dining area, the family members can talk and enjoy food together.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Living
“Into my courtyard no one should intrude, nor rob my private rooms of peace and leisure”, the famous ancient poet Tao Yuanming depicted an ideal secluded lifestyle in his poems.
For the convenience of the seniors, the elders’ room is set at the inner area on 1F, adjacent to the courtyard. Its floor is finished with oak wood boards with clear grain, generating a comfortable and elegant atmosphere. The headboard and its backdrop wall are covered with fabric and leather, which are soft and comfortable.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

The cabinet door presents the scene of continuous mountain ranges, and the framed painting of pine tree conveys the wishes of good health and longevity to the elders.
The master bedroom is elegant, calming and peaceful. A sofa is set beside the bed, enabling the occupants to sit down to enjoy a cup of tea, read a book or shake off pressure temporarily. The doors of the small cabinet are made of snow-white sintered stone panels, showing purity and enhancing the spatial ambience.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Every kid is full of curiosity. The boy’s room was designed into a universe-like space. The planet-shaped pendent lamps, the backdrop wall featuring shinning stars, the cartoon that depicts an astronaut who is taking a rest on the sofa, and the toy sitting on the glass box, together produce an ambience full of imagination. This space enables the boy’s imagination to roam freely, which is maybe the best gift from the parents.
The guest bedroom is cozy and simplistic, and can be used as the bedroom for a second child, if possible in the future.

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Gathering
The activity space provides an ideal venue for family gatherings and guest reception.
The French window brightens the space. The walls are clad in large white marbles featuring dynamic grain, which echoes the marble walls in the living room. With a flexible form, the pendent lighting fixture emits star-like lights.

home office, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

The area beside the counter is playful and fun. The neat strip lights and the model paintings on the wall complement each other, showcasing a futuristic feeling. Kids can transform their infinite imagination into physical items at the model-making desk. The sofa area opposite to the desk offers a cozy atmosphere to read, play chess or relax.

bedroom, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Leisure
Study is a place where people can sit down to contemplate and listen to the voice of the inner mind.
The study room is a semi-open space, which is set right above the family activity area. Each piece of artwork placed on the shelf shows the occupants’ taste, and every carefully selected book carries the traces of life.

bathroom, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

The long desk provides expansive space for reading and working. The walls are finished with light gray fabric coverings, which add a calming ambience to the space together with the dark gray marble floorings. The semi-open spatial form provides relatively unobstructed sight lines while at the same time ensuring privacy.
In short, the Hufeng Courtyard Model Villa showcases a modern Chinese-style dwelling, which incorporates mountain and water elements to interpret an elegant and poetic lifestyle.

bedroom, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

Hufeng Courtyard Model Villa, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

bedroom, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

dining room, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

kitchen and dining room, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

home office, A Modern and Poetic Chinese-style Dwelling

- Advertisement -

Stunning New York Skyscraper with Highly Decorative Carved Stone Facade

  Architect Mark Foster Gage was commissioned to design a 21st century, supertall luxury building, which, he said, would aesthetically add to the city, rather...

Courtyard House Designed for Relaxed Living and Outdoor Entertaining

Hidden behind the soaring private entrance, is a modern four-bedroom home designed for relaxed living and outdoor entertaining. The Courtyard House brings a sophisticated combination of modern living intertwined with texture, warmth, raw simplicity, and earthy luxuriance.

Leobo Private Reserve – a spectacular location for a vacation

Leobo Private Reserve is a holiday home situated in a private reserve of 12,000 ha at the Waterberg Mountains base from northern South Africa....

Highbury Hill House by Blee Halligan Architects

Blee Halligan Architects have renovated and extended Highbury Hill House in north London, using Crittall-style glazing ( a manufacturer of industrial windows popular in...

Admiral House in Los Angeles Featuring Contemporary Design and a Zen-like Aesthetic

The Admiral House combines sustainable and eco-friendly building practices such as; cross ventilation, gray water collection planters, and passive solar building design that takes into account site location and solar orientation to maximize natural light in the house while also maintaining a low house temperature.

Architect Ed Kopel Has Combined Three Individual Condos to Create Dumbo Residence in Brooklyn

Finding its place in the heart of Dumbo, Brooklyn, the project brought to life by architect Ed Kopel combines three individual condos to create...

Carlton Warehouse: Converted Industrial Warehouse by Kennedy Nolan

Carlton Warehouse is a project of transformation of an old industrial building into a family home. The project was designed by architect Kennedy Nolan in Carlton, a suburb of Melbourne, Australia

Modern Coastal House Nestled in the Lush Australian Rainforest

Known as the Edge of Rainforest, this modern coastal house has been updated to reflect the coastal location throughout, with soft neutral colours, smoked oak floors and white lining boards in joinery.

Waterfront Residence in Seattle with Luxurious Design Features

Overlooking Union Bay, this 6,000 sf waterfront residence is both a practical family home and an elegant oasis of space and light. It is also a return to roots, as the new house rests on the site of the owner’s childhood home.

Victorian Brick Terraced House Renovated by Granit Architects

We got planning for a full width and side return extension, with full height steel doors adding an industrial style to this typical Victorian brick terraced house. The ground floor has been completely reconfigured, to create once large open plan kitchen, dining and living space.

Grasmere House in Melbourne by Bryant Alsop

Located in Hawthorn, this early Victorian House, known as ‘ Grasmere house ’, has been transformed into a bright and welcoming family home, whilst also retaining, and celebrating its original Victorian character.