TinkerBox House / Studio MM Architect

TinkerBox House Studio MM Architect

Located in Kerhonkson, NY, TinkerBox house was designed by New York-based Studio MM Architect.

From the architect: Nestled in the woods of Hudson Valley, this house was conceived as a car-lover’s dream retreat. A generously sized garage is the locus of the design, generating space for car storage and maintenance as well as a spacious wine cellar and a furniture workshop.

TinkerBox House Studio MM Architect 1

The rectangular form of the house, which is partially embedded in the hilly landscape, emerges from the lower-level garage and creates an open plan living space ideal for entertaining, relaxing by a cozy fire, and for an office studio.

TinkerBox House Studio MM Architect 2
The exposed beam roof structure, inspired by a workshop aesthetic, emphasizes the double story entryway that draws guests up to an outdoor fireplace and grill. Located on 10.9 acres, the project is intended to eventually become a guest house, ensuring privacy for both the clients and their friends.

Architect: Studio MM Architect
Project: TinkerBox House
Location: Kerhonkson, New York, USA
Completed Fall 2016
Photography: Brad Feinknopf

TinkerBox House Studio MM Architect 3

TinkerBox House Studio MM Architect 12

TinkerBox House Studio MM Architect 4

TinkerBox House Studio MM Architect 8

TinkerBox House Studio MM Architect 5

TinkerBox House Studio MM Architect 6

TinkerBox House Studio MM Architect 7

TinkerBox House Studio MM Architect 9

TinkerBox House Studio MM Architect 10

TinkerBox House Studio MM Architect 13

TinkerBox House Studio MM Architect 14

TinkerBox House Studio MM Architect 15

TinkerBox House Studio MM Architect 16

TinkerBox House Studio MM Architect 17

TinkerBox House Studio MM Architect 18

TinkerBox House Studio MM Architect 19

Thank you for reading this article!

Must Read

Jersey City Residence by Fogarty Finger

Jersey City Residence by Fogarty Finger Architecture

Fogarty Finger Architecture crafts a striking residence within a landmarked industrial building. Taking tremendous care to preserve the original structure, which dates to the turn of the 20th century, the designers appended new spaces around the existing envelope.