Office DesignTranslator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

Translator – Law office in the Center of Athens / Taf Architects

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

Project: Translator – Law office
Architects: Taf Architects
Lead architect: Lefteris Tsolakis
Location: Athens, Greece
Area: 20m²
Construction: Pure-Made
Year 2017
Photographs: Vassilis Makris

Translator – Law office located in the centre of Athens with an explicit view to Klafthmonos Square.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects 1

This project is a renovation of a very confined single room space of 18.00m² in an offices block built in 50’s, by the renowned architect Spyros Staikos, in the historic centre of Athens, overlooking the Klafthmonos Square.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

The main purpose of the the project is to give the illusion of a bigger space than it is and to separate the space into two distinctive areas public/private. A special care was given to emphasize the spectacular view of the square.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

Wooden shelves and vertical louvres are introduced to separate the space into two different areas, the main office space[private] and waiting area [semi-public].

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

The office is a flexible working space that can accommodate different needs of the users. One side of the office space is occupied by a dual function large scale unit, that accommodates book shelves and cupboards for storage space.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

The main working desk of the client is on a wheeled structure that can slide into the middle of the room to become a meeting room table when seems appropriate. At the opposite wall, a desk folds-out from the wall to form an extra working surface when needed.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

Mirrors placed on either side of the office, in ceiling height, extend sight lines and create the sense of partitions that divide the room from a seemingly larger office space.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects

The “yellow” semi-public space acts as a buffer zone between the private-working space of the office and the public corridor of the building. In the “yellow” space a fold-out bench drops to be used as a waiting point or occasionally for sort relaxing.

Translator - Law office in the Center of Athens / Taf Architects
before

plan

plan 1

Palau Sator House / Arquitecte Rossend Julia Morera

The iron steel fountain has been designed in order to increase the feeling of privacy in the patio, and it is integrated in the natural stone wall. The main façade of the Palau Sator house is made with local natural stone and characterized by its openings framed with iron sheets and the predominance of vertical proportions.

Moorooka House Featuring High Ceilings and an Abundance of Natural Light

A home that boasts high ceilings, sculpted voids and an abundance of natural light; Moorooka house is a project we've nurtured for a few years. Working with incredible clients, and ensuring each of their 'must haves' were met, we believe we've created a home that has been meticulously designed, and suits the lifestyle needs of a large busy family.

6 Architecture Students’ Projects That Have Changed the World

College and university students’ schedules are packed with all kinds of chores, events, and activities, leaving them nearly no free time for discovering their passions and implementing their own projects to contribute to the development of our world.

Former Dominican Church Turned into a Modern Library in Athy, Ireland

The building, inspired by the spirit of Vatican II in the 1960’s, has been converted into a state-of-the-art library and auditorium for the local community

Greenwood Heights Rooftop Addition by Ben Herzog Architect

Greenwood Heights Rooftop Addition project focused on adding an additional story to a 3 floor townhouse. Zoning regulations meant that the new addition had to be set back 15 feet from the front wall of the house. This space is utilized as an outdoor deck with an exterior fireplace.

Related Articles