Tree Trunk Kitchen: combination between nature and technology, by Werkhaus

- Advertisement -

Tree TrunkKitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (7)

Cooking is part of our life. Either for passion or need, every day, we spent at least half an hour in our kitchen. Tree Trunk Kitchen was designed by Willi Bruckbauer for Werkhaus by combining a solid oak tree trunk that has an unadulterated surface of the saw-cut wood, plus the weathered bark with a concrete worktop that is defined by clean lines and a smooth surface. The BORA Basic cooktops are integrated perfectly into the worktop and there is no need for an extractor hood. We can say that Tree Trunk Kitchen is the perfect combination between nature and technology.

Tree TrunkKitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (8)

Tree Trunk Kitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (3)

Tree Trunk Kitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (4)

Tree TrunkKitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (5)

Tree Trunk Kitchen combination between nature and technology, by Werkhaus - www.homeworlddesign. com (6)

- Advertisement -

Wickham House / MODO Michael Ong Design Office

Located in Strathmore, in Melbourne, Wickham House is a new 520m2 single house designed over three levels to create an place for intimate family dinners to large birthday parties. MODO Architecture has carefully examined the traditional family home and reconstructed it as a series of texture-rich volumes

Reconstruction of Baroque Rectory / Elementary School Vřesovice

When the municipality of Vřesovice agreed with the Church on transferring the rectory and the parish estate to the municipal property, the Church wished that the village should not let the whole premises deteriorate but use it for a purpose.

Apartment Reconstruction in Prague / SMLXL Studio

The apartment is located in a new renovated apartment building near Letna Square in Prague 7. We have modified the layout proposed by the developer to meet the requirements of a young couple.

Modern Sustainable Home Set in the Middle of the Forest

How do you transform a 50-year-old villa into a comfortable, contemporary, modern sustainable home? To find the answer, the architect Theo Reitsema and the interior designer Stephanie Weitering, who are married to each other, spent a year living in a 1967-built house in the Dutch community of Rijssen, looking, listening and feeling.

New England Island Retreat / SheltonMindel

New England Island Retreat is a residential project completed by New York-based SheltonMindel. Brief: In a new residence constructed on a historic New England Island,...

Mar.s Architects Designed the Interior of Prague´s Lasagneria Bistro

A Lasagneria bistro specialized in Italian lasagne is situated in Korunní street, at the district Královské Vinohrady, Prague. Former grocery store is characterized with its large display windows and light interior.

Split-Level House Featuring an Elegant Composition: Petaluma Residence

Petaluma House, a split-level, open plan contemporary dwelling is located in a rural subdivision near Whitby. Surrounded by very traditional custom homes, this split-level house stands out with its’ clean lines, prominent roof lines and an elegant composition.

Devil’s Corner Creates a New Travel Experience on the Tasman Coast

The recently completed project by Cumulus Studio, Devil’s Corner Cellar Door and Lookout are beautifully situated on the Freycinet Peninsula, Tasmania, with views of...

Double Height Living Spaces Add Drama to This Industrial-Style House

High open spaces add drama to an otherwise normal suburban setting. The large cantilevered roof protects full height doors from wind, sun and rain, and a clerestory lights the interior. The double height living spaces are served by two levels of private bedrooms and bathrooms beyond. This city house is dramatic yet humble, solid and light, different and fun.

Vietnamese Contemporary House Inspired by Traditional Architecture

The Vietnam traditional house is stretched from front to back creating continuous functional spaces. These spaces’ boundaries are estimated by light with different intensity and darkness. The layout utilizes the wind direction of the local area in different seasons.

Leisure House with a Large Multiuse Space / CR2 Arquitetura

Located in São Paulo, this leisure house was designed by CR2 Arquitetura. Description by CR2 Arquitetura: Spending hours in the car for a weekend out...