Residential ArchitectureApartmentsUrban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (1)

Designed by Gerstner, the Nam Apartment is a contemporary home embedded with industrial elements of décor.

Description by Gerstner: This urban duplex in the heart of the residential towers in Tel Aviv was designed for a young couple with little children. They wanted to have a large open space and dissolve the boundary between the private and public areas.

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (4)

The main element in the duplex is the sculptural spiral metal stairs which runs along the double space, opens up the view to the city and envelopes the separation between the public area (the kitchen and living room) and the private section in upper floor. The handrail, an exposed iron sheet, runs along the stairs and the upper gallery, acts as a light ribbon partition element.

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (11)

The decision to use basic materials palette is both a design and economic approach. Exposed iron stairs and beams as well as an exposed double height concrete panel wall create a rusty urban lofty sensation.

Architect: Gerstner
Project: Urban duplex NAM
Location: Tel Aviv, Israel
Apartment area: 90 square meters

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (5)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (10)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (3)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (9)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (6)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (8)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (7)

Urban Duplex Nam in Tel Aviv by Gerstner (2)

Thank you for reading this article!

Bioclimatic House in La Marina Alta by Pepe Cabrera

Bioclimatic House in La Marina Alta is an architectural project by Pepe Cabrera designed for the householder but without forgetting to respect the surrounding environment. Divided into two floors, Bioclimatic House has excellent facilities such as an indoor and an outdoor pool, a private area for vehicles, three bedrooms, etc

Ramat Hasharon House / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The main challenge in this project was to fit four floors into a house with plot limitation, that would look like two. By stretching, extending and raising the main box we managed to hide three floors in it, and create a Pavilion looking house.

The Cohen Loft in Nashville / Sanders Pace Architecture

The architect was contacted to provide design services completing the unfinished adaptive reuse of the historic 19th century Cohen Building in downtown Nashville. A shell renovation begun a decade earlier by another group had gutted the building and inserted two fire stairs and an elevator shaft before work stalled.

Ondo House by Mamm Design, Tokyo

Ondo House is a family home designed by Mamm Design in Tokyo, Japan. Description by Mamm Design: “Ondo” is a house with a cafe, having...

Big Rideau Lake Cottage by Altius Architecture

Situated on a west-facing 5.58 acre building site on the Rocky Narrows with over 250’ of frontage on Big Rideau Lake, this year-round vacation home was designed to be a modern, sustainable home that fits into the surrounding landscape.

Related Articles