Residential ArchitectureApartmentsWang Residence by KC Design Studio

Wang Residence by KC Design Studio

Wang Residence by KC Design Studio

Interior Design: KC Design Studio
Project: Wang Residence
Project: Team: Chun-ta, Tsao Kuan-huan, Liu
Location: Taipei, Taiwan
Area: 38 sqm
Year 2018
Photographs: Hey!Cheese

The Wang residence project is for a young couple with a two-year-old child. The owner has lived in the foreign country for a long time, having the special feeling for the neighborhood of Xindian River, where he used to live in the childhood. So he chooses Xindian District as the home for them and their child.

Wang Residence by KC Design Studio 2

In the space of nearly 125 square meters and three meters high, the first to overcome is the over-low steel girder and main pipe. So for the design of the ceiling, we adopt the concept of “deconstruction” to separate the steel girder and ceiling so that either can exert its function independently. The arc technique of the ceiling will elevate the space. The low point of the arc can be equipped with the solid facilities.

Wang Residence by KC Design Studio 1

The setting of the style is based on the modern elements favored by the male owner and the natural elements favored by the female owner. The difference in style brings us a lot of inspirations. Like “deconstruction,” different styles can exist separately. We make the ceiling, the wall, and the floor independent and define the fields with different materials. For example, different floor materials are used in the living room and the bedroom while the wall material connects the whole space to lower the independent feeling. In the open space, we create the field spirit. With the technique of extension, the floor is extended to the wall, and the wall is extended to the ceiling to create the space integration and the visual tension.

Wang Residence by KC Design Studio 3

Wang Residence by KC Design Studio 4

Wang Residence by KC Design Studio 5

Wang Residence by KC Design Studio 6

Wang Residence by KC Design Studio 7

Wang Residence by KC Design Studio 8

Wang Residence by KC Design Studio 9

Wang Residence by KC Design Studio 10

Wang Residence by KC Design Studio 11

Wang Residence by KC Design Studio 13

Wang Residence by KC Design Studio 12

Wang Residence by KC Design Studio 14

Wang Residence by KC Design Studio 15

Wang Residence by KC Design Studio 16

Walled Courtyard House Organised Around a Central Pool

An urban walled courtyard house occupying a tough public site, this home was designed for my own family. Brick construction references a material used in many of the original houses in the neighbourhood and provides a memory of the previous house on the site.

An Old Painting Studio in Paris Turned into a Minimalist and Bright Loft

The project consists of the renovation of the old painter Pierre Lemaire's studio (1920-2007), in order to create a minimalist and bright loft in the heart of Paris. The entire existing interior design and the slab was demolished, only the load-bearing walls and the roof were preserved.

Toon and Ina House in Gent by Atelier Vens Vanbelle

When Toon and Ina bought a monumental building in the center of Ghent, they were faced with a complex renovation project. The assignment: to make one contemporary family home from two connected historic buildings.

Studio Ben Allen Designed Flexible Furniture to Provide Extra Space for a London Flat

Designed for a flat in London’s Barbican Estate, the brief was to find space for a children’s bedroom within the existing layout of a one bedroom apartment, a workspace to enable working from home as well as to provide additional storage space.

An Existing 1950s Suburban House in Sydney Gets an Elegant Refresh

The project was to refurbish an existing 1950s suburban house in Sydney’s Eastern Suburbs for a young family of 5 who are great art lovers and deeply creative people. They wanted to ‘fix’ the dark, disconnected parts of the south facing house and create a home that embodied their unique character.

Related Articles