Residential ArchitectureRenovation ProjectsWarehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Project: Warehouse Greenhouse
Architects: Breathe Architecture
Builder: Neverstop Group
Location: Brunswick, Victoria, Australia
Completion 2019
Photographer: Tom Ross
Text by Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse is about the past and the future. It is a story of industrialisation and human occupation, and an attempt to reconcile these with the natural environment.

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Designed for a quiet, tenacious family of guerrilla gardeners and artisans, of quiet intellect and determination, this project is about doing more with less. It signals the possibility of a simple, elegant path to a sustainable future.

kitchen, Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse is a simple, contextual extension built out of corrugated Zincalume cladding. Remnants of the existing building are preserved and expressed revealing its imperfections and years of layered wear. The approach was to harness the embodied energy of the existing building — to keep as much as possible and add only what was necessary.

kitchen, Breathe Architecture

This project is an exercise in considered restraint. The clients care deeply about the environment and worked with us, meticulously, to build a hand-crafted, beautifully insulated, small footprint family home.

dining area, Breathe Architecture

staircase, Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

bathroom, Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Warehouse Greenhouse by Breathe Architecture

Practical and Elegant Apartment with Multifunctional Living

Based on this premise, the architects João Pedro Crescente and Raquel Zaffalon from the brazilian architecture office AMBIDESTRO, have decided to create a layout that changes according to the use. Besides the architectural project, the sofa, the dining table and coffee table have also been designed by the architects,

Kubis Collection by Levantin Design

Kubis is a collection of lamps designed by Ukrainian studio Levantin Design. Kubis Collection of lamps is our shaping attempt in terms of searching the...

Contemporary House Mixing Vintage and Modern Details in Houston

Interior designer and contractor commissions her son - an upstart fresh out of architecture school - to design a contemporary house she will build for herself. The resulting project becomes the social hub for a close-knit family and the inaugural work of a mother-and-son firm.

Sommarhus T, Sweden / Johan Sundberg Arkitektur AB

In the north eastern part of Ljunghusen, next to the Falsterbo channel, the forest is lower and slightly more sparse. The ground consists only of sand. In this scene, we have placed this summer house for a family of four.

Sol Retreat in Phoenix / The Ranch Mine

Sol retreat is a new build house on a vacant lot in the Willo Historic District in midtown Phoenix. Inspired by the southwestern urban vernacular of the courtyard house, we designed the home to both embrace and escape the sun and the city.

Related Articles