West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

Project: West Clay Park Revival
Interior Designer: Regan Baker Design
Location: San Francisco, California, United States
Completion date: 2018
Photography: Suzanna Scott

At Regan Baker Design  we love to pay homage to the architecture of a home’s footprint while creating a comfortable, inviting, and modern home, customized to our clients’ personal lifestyles. We are thrilled to have created a space that blends the traditional architecture and historical yet beautiful details of this home with the client’s contemporary, eclectic and tribal style that features unique artwork and collectibles from Africa.

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

Relocating from NYC, this busy family of 5 was looking for space, but also an oasis, given their home needed to entertain 3 active kids, and be a place for extended family to stay. The home’s last renovation was in the 1950’s and featured a living room that was not conveniently located to the kitchen and dining room, both of which were closed off. We opened up the main living spaces to allow a visual of kids at all times but to also extend the views of the Lobos Creek Valley of the Presidio, creating an inviting space by bringing the outdoors in.

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

Focal points were prioritized such as the kitchen design given its prominence in the space, as well as the graphic entry floor. Given the amount of windows, the size of the windows and the home’s location with views of the ocean and the Golden Gate Bridge, we chose to frame the views as though they were art, with a contrasting dark trim. This set the tone for the remaining elements of the home. Custom teak and walnut vanities also brought warmth to the home, while also helping transition the traditional details of the home to the client’s modern and ethnic aesthetic.

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

At RBD, some of our design philosophies include empathy and purpose. Having empathy for our clients’ lifestyles helps us organize and define spatial needs, thinking through and allocating space and storage solutions that allow a more organized and functional home. In the entry we added a stroller “go-closet” that houses shoes, strollers, jackets, gloves and shopping bags for easy access. In the kitchen we created a walk-in pantry for dry goods and once-off entertaining items, and lower cabinet drawers were optimized for bowls, plates and everyday items. A built-in buffet / china cabinet provides drink-ware and linen storage. Further, to accommodate a banking hour job we detached the master bath from the bedroom, and added an entrance/exit through the master closet, so one can leave without waking the other.

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

kitchen, San Francisco / Regan Baker Design

dining room, San Francisco / Regan Baker Design

dining room, San Francisco / Regan Baker Design

interior design, San Francisco / Regan Baker Design

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

bedroom, San Francisco / Regan Baker Design

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

West Clay Park Revival, San Francisco / Regan Baker Design

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Comfortable Loft for a Young Girl / Yuriy Zimenko Studio

Yuriy Zimenko Studio has designed this elegant and comfortable loft for a young and active girl. The apartment is located in an old house...

House Noir by Lorcan O’Herlihy Architects

Situated on one of the last undeveloped oceanfront lots along the iconic Pacific Coast Highway in Malibu, House Noir not only breaks the conventional beach house mold, but it creatively addresses the complexity of building next to the water, especially in the face of climate change—the fundamental design challenge of our time.

Scenic Ballade Apartment / HAO Design

In the original layout of the Scenic Ballade apartment, the kitchen faced south; we altered the floor plan by creating an open space combining the kitchen with the living room. We additionally installed a kitchen island to facilitate the preparation of cooking ingredients.

House Like Village: Old Harbor Cantina Transformed into Loft Apartments

" House Like Village " is a project designed by Marc Koehler Architects, located in Amsterdam, Netherlands. Project description: With the transformation of an old harbor-cantina...

A Small 1930’s Brick Bungalow Transformed into a Cozy Family Home

Wordsmith has changed this family home for good. It sees a small 1930’s brick bungalow emerge into a verbally active family environment, with spaces to write and store books.

Family Chalet Renovation in Hockley Valley / Heather Asquith Architect

This much loved family chalet built in the 1960’s was in need of renovation. Out went interior finishes circa 1970, a too-narrow deck and tiny windows that only gave a glimpse of the spectacular view across the hills and pond below.