facebook

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town, Beijing

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

Project name: Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town
Architecture Firm: IN•X House Outer Design Co., Ltd.
Lead Architects: Wu Wei
Project location: Shangyung Town, Beijing, China
Gross Built Area: 890sqm
Completion Year: 2018
Photo credits: Shi Yunfeng

Roast Duck locates in Shangyung Town. Designed by Wu Wei, it presents an artistic dining space through traditional dining while incorporating material, color and art.

Neutral color tones are utilized in the space: malachite blue, scarlet, and metallic color enhances layers of color in the hall. Every detail contains unification, harmony, and contrast.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The connection between points and lines are perfectly defined by the designer. The space contains sense of layers, collaboration of colors, and comparison between qualities.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The first floor of the Roasting Duck Restaurant is utilized as public space with spread-put seats. Water decoration has been installed in the center of the premise.

interior design, IN•X House Outer Design

The rolling pin deco on the ceiling can be observed from the stairs.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The wooden texture provides sensation of warmth.

interior design, dining space, IN•X House Outer Design

The main color tone extends to the second floor, maintaining the serenity of the dining hall. The window-side seats provide ample light for the hall, which shines down from the ceiling.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

Four sculpted panels are hung upon the wall on second floor. These are delicate collections of the shop owner.

interior design, IN•X House Outer Design

This is the most relaxing space, in which golden ceiling lamps pose share contrast to roughness of blue bricks.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

Blue brick is one of symbols of Chinese civilization. Only through its complex production process may one look into the traditional culture.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

Among various deco materials of Tanglang, the designer favors blue bricks particularly. He presents the texture of blue bricks layer by layer. The brick wall by the bar exhibit strong sense of order. Blue bricks embedded in metal frames properly conveyed the timelessness of ancient wall.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The aroma of wood and elegance of blue bricks blocks urban nuisance out.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

Only the modest color of wood may contrast with modern space, dramatizing the visual effects. The orderly wine rack also contradicts with the space behind. In addition, it also serves as a barrier between spaces.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The most surprising space on the second floor is the small banquet hall at one end, which may serve as conference room. Verniciai coating is used on the wall, which is similar to the red wall of Forbidden Palace. The red wall also serves as the visual emphasis to mitigate color tones of the second floor. Transforming traditional room into small banquet hall also improves traditional dining service, along with modern video and sound equipment to meet modern consumers’ demand.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

The booth guarantees privacy of customers while presenting unique visual sensation. Historical elements are this combined with daily life. For deco on the wall, framed doors from ancient architectures are used. It preserves visual factors from traditional building, and provides great contrast to modern space design.

Roasting Duck Restaurant of Shangyung Town

plan

plan

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

1960’s Rural House Extension and Full Retrofit

Ansty Plum rural house is a renovation project recently completed by London-based Coppin Dockray Architects. Set within the historic Wiltshire village of Ansty, this...

The Charm Townhouse by Meirav Galan Architect

The Charm Townhouse, owned by the Charm-Long Family, has been designed in the historic neighborhood of Neve Tzedek, Tel-Aviv, as an addition to an existing old house originally built at the beginning of the last century.

Volo Green: Minimalist Bathroom Collection by Altamarea

Created by Altamarea, Volo Green is a bathroom collection that harmoniously blends aesthetics with functionality, defined by quality and refinement. The collection has a clean and minimalist design, an expressive and unitary geometry

Shipping container house: Incubo by Maria Jose Trejos

Standing out through an excellent eco-friendly concept, Incubo house was designed by the architect Maria Jose Trejos from Costa Rica and it was made...