Residential ArchitectureHousesBruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Project: G-LAB / Bruges Residence
Architects: TC Plus
Design Team: Eva de Smet, Natalie Allaert, Corinne Coffyn, Birgitte Moeneclaey, Tom Callebaut and the many interior architecture students who have experimented at that location
Location: Brugge, Belgium
Year 2018
Photography: Luc Roymans

Laboratory + Hospitality + Generosity
Transformation of a private home into a laboratory for generosity and a training place in hospitality. Bruges Residence is an experiment that forms part of a doctoral research into “the generous space” in which a family can make their home and garden publicly available and use every place both functionally and ritually. In this way, the family of five hopes to make a positive and connecting gesture to the neighborhood and to inspire policy in the search for new ways of living together.

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

Bruges Residence by TC Plus: Laboratory + Hospitality + Generosity

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

TC Plus Laboratory + Hospitality + Generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

G-LAB by TC Plus, laboratory + hospitality + generosity

Ranch Dressing by Buttrick Projects Architecture+Design

A series of volumes was inserted at the perimeter of this 60’s boomerang plan to remedy the staid quality of the previous interior geometry and make the landscape more tangible from inside.

Fairleigh House, Toronto by Studio AC

Located just off a busy retail/commuter street in Toronto this house was conceived as a simple architectural proposition. A box with one simple spatial gesture that attempts to refine quite common social orientations within the home.

Into the Wild House is Clad in Weathered Wood with Accent on the Black Steel Windows Frame

Into the Wild is an über-modern residential project on 2.3 acres of undeveloped land in the heart of Saint John, New Brunswick, Canada. The house was designed by Acre Architects in close collaboration with the homeowners - Judith Mackin and Robert Moore from Tuck Studio.

Homage to Oscar Niemeyer – The Heritage of Modernism

Located in Bellevue Hill, Australia, the Homage to Oscar Niemeyer project by Luigi Rosselli Architects is a renovation that turns back time rather than projecting the future.

Tarragindi Steel House / Bligh Graham Architects

The Tarragindi Steel house is an exemplar for small lot family living. The spacious light filled interiors and dramatic double height spaces defy the constraints of the block size.

Related Articles