WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects

WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects
The reception desk at WHOOP showcases the company’s modern, clean, youthful personality, which includes the innovative design of its logo.

Project: WHOOP Headquarters
Architects: Elkus Manfredi Architects
Location: Boston, Massachusetts
Photo Credits: Andrew Bordwin
Text and Photos: Courtesy of Elkus Manfredi Architects

Ahmed and his management team selected Elkus Manfredi Architects to design the new WHOOP Headquarters.
Will Ahmed, founder of WHOOP, was a Harvard undergraduate squash player when he became fascinated with the idea of unlocking human potential and understanding exactly how athletes’ bodies are behaving.
Upon graduating, he launched WHOOP, a high-tech R&D start-up company, to develop a device that uses sophisticated, ground-breaking biotechnology to help athletes maximize performance.
Unlike other technology-infused athletic wristbands, WHOOP takes a wide variety of complex measurements that provide wearers with previously unavailable information about their bodies’ recovery, strain and sleep.

WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects
When first entering WHOOP headquarters, the visitor might not immediately know whether this is an office or a gym.

WHOOP was recently named number one in wellness on Fast Company’s list of “The World’s 50 Most Innovative Companies” for “bringing pro-level science to everyday athletes”.
The client wanted the workplace to speak to the athletic nature of their business; provide ample, flexible, and transparent hi-tech workspace; and offer a variety of formal and informal meeting/collaborative spaces for staff and client entertaining.

WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects
The WHOOP office expresses the function and face of the brand: beside a chic lounging area is an exercise room with an array of state-of-the-art workout equipment.

Equally important – the office needed to accommodate facilities to assemble and test the product in development. The result is an office that seamlessly incorporates a hi-tech workplace, gym, and light manufacturing facility. A clean, modern, minimal aesthetic projects the youthful energy, physical involvement, and entrepreneurial spirit of the company, while a direct view of baseball’s legendary Fenway Park provides daily inspiration.

WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects
The view of baseball’s legendary Fenway Park is one of the most inspiring features, underscoring the company’s commitment to world-class athletic performance. The prevailing color scheme throughout the office is clean white accented by the vibrant red of the WHOOP brand.

WHOOP Headquarters, Boston by Elkus Manfredi Architects
Exercise equipment is an integral part of WHOOP headquarters, set immediately adjacent to the company brand room and client seating area.

Boardroom, Elkus Manfredi Architects
With floor-to-ceiling windows along one entire wall, the boardroom takes full advantage of the view of Fenway Park, as well as benefiting from daylight throughout the workday.

Workstations, Office, Elkus Manfredi Architects
Transparency is a driving principle behind the design at WHOOP. Workstations are set in open collaborative groups, and walls around the few private offices are glass. Employees all work at sit-to-stand desks that support health and wellness for everyone.

Workstations, Elkus Manfredi Architects
All employees are treated to the Fenway Park view as they assemble, test, and refine the WHOOP band.

cafe area, Elkus Manfredi Architects
WHOOP provides a large café to its employees for relaxation, recharging, and socializing. Among the offerings are snack drawers, cold-brew coffee on tap, and a washer/dryer for post-workout laundry. Used for all company meetings, the café also features access to a landscaped outdoor terrace.

 

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Flat Eleven in the Heart of Florence / Pierattelli Architetture

Flat Eleven is a private residence characterised by small spaces, where the absence of square metres is not a limitation but an opportunity: to interpret the theme of contemporary living ...