Wyoming Residence / Abramson Teiger Architects

- Advertisement -

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects

Echoing the grandeur of the Teton Mountain Range whilst seamlessly inhabiting the adjacent grassland, the Wyoming Residence exhibits a conscientious marriage of form and material. The property’s zoning restrictions were artfully managed with careful assimilation into the natural landscape. The result is an inspired expression of fluid yet layered space that collaborates with the surrounding beauty. The driveway entrance introduces the stately side of the home, displaying clean lines made of concrete and Cor-Ten steel. These materials better with age and are utilized throughout to provide a maintenance-free environment the homeowner desired. From the entrance, the cantilevered structure wraps around to reveal a comparatively more modest side that bows to the mountains and floats on the meadow.

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 1

The client possessed a collection of art to be placed in the home, which was meticulously considered in the design process. Drywall was used exclusively and deliberately to hang the artwork to each piece’s necessary measurement. An art gallery was designed with low windows to allow natural light to permeate while protecting the sensitive art from harmful direct sunlight. It is these careful details that, in combination with the striking lineation of the home, create a harmonious alliance of function and design.

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 2

Once inside, natural light serves as an important material layered amongst its solid counterparts. Floor-to-ceiling windows unveil a view of the stunning exterior scenery. The living area is voluminous yet intimate. A built-in seating nook maintains a direct view of the mountains, unobstructed by a low profile fireplace. The minimal kitchen design is apportioned with tri-colored cabinets and a clever opening through that overlooks the gallery.

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 3

With consideration of the surrounding ski destinations, a utilitarian mudroom was constructed with functional details, such as a built-in ski boot warmer and ample storage.

Architects: Abramson Teiger Architects
Project: Wyoming Residence
Location: Wyoming, USA
Area: 650 sqm
Photography: David Agnello

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 4

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 14

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 18

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 5

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 6

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 7

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 8

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 9

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 10

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 11

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 12

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 13

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 15

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 16

Wyoming Residence by Abramson Teiger Architects 17

- Advertisement -

Multi-Generational Family Home by Masparti

This multi-generational family home is designed on a plot which offers a view of the opposite forested slope. This view is preserved both for those entering the top end of the street from the forest, as well as for those who live on the opposite side of the street, as the height of the house is rather low.

Laneway House by 9point9 Architects

9point9 Architects recently have completed Laneway House in Townsville, Queensland, Australia. The Laneway House is located on a ten-metre-wide allotment, in an inner city suburb that...

Castle Hill House by Camelot Custom Home

This traditional home was built in 1917 in the center of Austin, Texas. It needed some new features for the growing family to enjoy....

The Corrie House Was Designed on the Remains of a Former Church Building

Our Corrie house project combines the old and new in an outstanding location on the shore of Loch Torridon. The core of the project is formed from the remains of a former church building

A Stone Summerhouse in Greece Developed for the Mediterranean Climate

This stone summerhouse of a family of four, spreads through 3 correlated volumes, which clearly can be defined as the seating & kitchen volume, the circulation tower and the sleeping & storaging volume. Around these volumes, the perimetrical terraces are unfolding, some under the surface of the hill, some at the same level and some projected over it.

Architect Alexey Ilyin Has Designed for His Family a Wooden Cottage with a Monochrome Design

Outside of Moscow in the Pushkin district architect Alexey Ilyin has built a private house for himself and his family. The cottage is made...

Dolores Heights Residence by John Maniscalco Architecture

On an atypically-configured sloping double lot in San Francisco, this new home takes advantage of rare siting to maximize the experience of changing daylight and sweeping city views. The use of deep overhangs and angular cedar forms carefully frames horizon views while gently responding to the corner siting.

Essendon House – Refurbishment and Extension by Lai Cheong Brown

Essendon House is a refurbishment and extension project completed by Australian studio Lai Cheong Brown. From the architect: Developed from a schematic design the clients had...

Modern Double Storey Extension in Southwark, London

The brief was to extend and re-invent the ground floor for modern family life, complete a luxurious master ensuite and maximise the potential of the loft space. A part-two storey rear extension was the result ...

Prewar Park Avenue Apartment Reimagined for Contemporary Family Life

Located in a distinguished Carnegie Hill co-op building, the 2,800 sf prewar Park Avenue apartment has been reimagined for contemporary family life while retaining its original gracious formality.

Ranch Redo in Culver City, California / ras-a studio

Ranch Redo is a renovation project to an existing Ranch style home located in Culver City, California. The project was completed by ras-a, a boutique...