Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

Fusion of Classical Elements and Oriental Elegance

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

Project name: Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center
Interior decoration design firm: F.G Studio
Interior finishing design firm: Hangzhou P.T.S Environment & Art Design Co., Ltd.
Location: Taizhou, Zhejiang, China
Area: 460 m²
Completion time: October 25, 2020
Design scope: interior furnishings and decoration
Photography: Threeimages
Text and photos: Courtesy of F.G Studio

The Taizhou River Mansion Sales Center is a residential property sales center located in Taizhou, Zhejiang Province, China.

Before entering the building, visitors need to pass through a front courtyard. The yard depicts an elegant Chinese ink wash painting where cranes rest or flap wings on water surface, and acts as a prelude to the interior of the sales center.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

Reinterpretation of classical elements
As visitors step into the space, diversified fascinating scenes come into view. The design extracts classical elements of Bvlgari rings, and translated them into distinctive circular structures. The lighting fixture at the reception area resembles a glowing pearl necklace, which adds a modern touch to the space together with the golden geometric reception desk beneath.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

At the reception foyer, a twisting colorful belt stretches flexibly in the air. Its attractive color palette perfectly is consistent with the quintessence of Bvlgari, and the exquisite, innovative mosaic-like pattern embodies the charm of art.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

The property model display area features a dreamy atmosphere. The star-like lamps are arranged in an orderly manner, hence creating a sense of ritual. Besides, together they form an undulating pattern, which produces dynamic visual effects and generates a sense of rhythm.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

drawing

Oriental elegance
The design adopts modern approaches to reinterpret Oriental elegance in the era, while at the same time blending Chinese ink wash aesthetics into the space. The simplistic flower at the reception foyer is placed together with a planet-like art installation, which exudes natural vitality.

Conversation area

Lighting fixtures hanging on walls draw inspiration from water ripples, and endow the space with a Zen aesthetic. The negotiation area utilizes large areas of marbles with natural grain, and the white ceiling release infinite space for imagination.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

At the negotiation area, the full-height symmetric cabinet also functions as a partition. This area provides an open view to outdoor scenery. Dotted with glass lighting fixtures, the three-dimensional lattice on the side shows the contrast of void and solidness, the implicit and explicit, and offers dramatic visual effects.

Negotiation area

A glass art installation encloses several rocks in the VIP room. This scene draws on classical mountain elements in Chinese culture, whilst adding elegance to the space in a sedate gesture.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

Cozy atmosphere
Fantastic art installations and flowers can be seen throughout the space. The interaction between people and articles activates spatial scenes, and stimulates people to discover the fun of life.

Negotiation area

The design integrates nature, art and fashion into an Oriental ambience, and creates a tasteful space that fits into modern life. The space integrates Eastern and Western elements, modernism and tradition, evokes expectations on an ideal life, and redefines “home”.

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

Zhongtian • Taizhou River Mansion Sales Center

VIP Room

Must Read

Bellaire Residence / Lake Flato Architects 7

Bellaire Residence / Lake Flato Architects

Bellaire Residence sits on a previously undeveloped, narrow lot within a well-established and densely-occupied, urban neighborhood. Inspired by modular design, the client sought a modern home in which to enjoy gathering both indoors and out, tempered with privacy for sleeping and working.