The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

Project Name: The Quayside
Interior Design Firm: CL3 Architects Limited
Designers: William Lim, Clinton Tsoi, Howard Man
Project Location: 77 Hoi Bun Road, Kwun Tong, Kowloon, Hong Kong
Project Type: Commercial
Site Area: 6,843m2
Completion Time: July 2019
Photographers: Nirut Benjabanpot, Kris Provoost
Text and Photos: Courtesy of CL3 Architects

The Quayside is an innovative mixed-use development that promotes a healthy working environment mixing work, dine, recreation, relaxation into a green oasis amidst an industrial neighbourhood in Hong Kong.

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

With the office lobby on the ground level, retail on the first and second levels, and a large green podium on the third level, circular openings were created to visually connect and integrate the various functions, while planting with self irrigation and lighting system forms column structures puncturing through these openings.

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

A grand spiral stair connects the second to the third level 4,300m² podium garden, equipped with a jogging path. The criteria for a WELL certification that includes air, water, nourishment, light, fitness, comfort and mind are carefully integrated to achieve a healthy work place amidst a stark, industrial context being transformed.

an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

Awarded both LEED Platinum and BEAM Plus Platinum certification with WELL GOLD certification due to receive (delayed due to COVID-19).

an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

The notion of “green” is achieved in these main gestures:
1) Incorporating massive amount of planting through self irrigation system. Creating vertical green columns by puncturing the floors and creating connectivity.

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

2) Utilizing a passive solar design with brise-soleil to filter heat on the perimeter, fully openable shop fronts on the interior to bring natural light into the space.

an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

3) Incorporating recycle bins, healthy vending machines, relaxation podium, jogging trail, smart information systems to achieve the highest level of WELL standard.

an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

4) Creating interconnectivity among office reception and the retail podium through creation of slab openings to enhance a work-rest-play balanced lifestyle.

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

The beauty of green oasis blurs the boundary of the building and integrates its interior and exterior. People who work here can not only work in a healthy and comfortable way, but also find what they need without going out. What CL3 creates is a new and avant-garde complex functional space.

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

The Quayside, an Innovative Mixed-Use Development by CL3 Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Happyhappyjoyjoy Restaurant is Inspired by the Hectic Streets of Asia

Dutch studio Concrete has recently completed the Amsterdam based restaurant Happyhappyjoyjoy, a cheerful collection of colors and typical Asian flavors. The turbulent streets, rich...
Gemdale • Casa Oia Sales Center by DAS Design

Gemdale • Casa Oia Sales Center by DAS Design

The Casa Oia Sales Center is a property sales center located in Beihai, Guangxi, China. As one of the starting points of the Maritime Silk Road, Beihai has been witnessing the fusion and collision between Oriental and Western cultures
House Akerdijk / Arjen Reas Architecten

House Akerdijk / Arjen Reas Architecten

On the Akerdijk in Lijnden we have had the opportunity to develop a dyke house for a single family in a place where there is a lot of dynamism due to special views, a deep back garden and the level difference that is present because of the dyke.
Austin Visitors Center New Office by Runa Workshop 1

Austin Visitors Center Office by Runa Workshop

Embracing the vibrant nature of Austin, and expanding on the concepts used for the Austin Visitors Center, the design reinterprets the Visitor Center energy into an office environment.

California Beach House Remodeled and Extended by Mayes Office

Located in the heart of the Venice neighborhood, the Cloy Ave Residence is an embodiment of California beach style living. It was originally a complete remodel of a home and includes additions to an existing home in which every space and element was expanded and updated.

More Articles Like This