Retail DesignPop Up Box & Food Corner - Convertible Retail Space That Offers...

Pop Up Box & Food Corner – Convertible Retail Space That Offers a Customizable Presentation Area

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (1)

Pop Up Box & Food Corner is a multifunctional system designed by German studio Dittel Architekten.

Description by Dittel: The Pop Up Box is a versatile piece of design, finding first use in the mall of the Gerber shopping centre in Stuttgart. As convertible retail space, it offers retailers and exhibitors a customizable presentation area. It’s a system that is self-contained, an out-of-the-box solution. Technology, utility and design are coming together in a cube.

 

A key technological trick is the integrated lifting system. The retailer can move three of the four individual elements anywhere in the room and so create his own sales area of about 20 to 30 square metres, which is also wheelchair-accessible. The shop-fitting system on the insides of the elements allows for flexible attachment of the goods. Visual imagery is fed to two monitors on the outside walls.

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (2)

Covering an area of nine square metres, the elements fit together to make up compact form at closing time. The box is closed, while perforated metal inserts still provide fragmentary glimpses of the interior. The main element is powered via floor boxes, charging the batteries of the other elements. This provides enough energy to power the spotlights on the ceiling trim and put the goods in the right light during the day.

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (3)

The design is twofold: It blends in with the architecture of the host space and meets the requirements of a wide range of presentation contents. Precious walnut finishes speak of quality and naturalness. The shade of brown contrasts with the natural stone tiles of the surroundings and the inner surfaces of the box. The bright concrete surfaces speak for themselves; they are modern and at the same time sufficiently restrained not to overshadow the products. The black perforated plate takes up the corporate logo.

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (4)

The idea of the Food Corner: bringing all passers-by to a common table. The furnishing concept consists of two long tables in walnut finish with individual seating. Upscale and cool, everyone is welcome and can even charge his smartphone over pasta, grilled snacks or salad – the tables are equipped with 16 USB charging stations. Up to date. Up to snack. This atmosphere is complemented with greenery which provides privacy around the seating arrangements on all floors of the shopping centre. The round wooden modules are made of the same material and blend in with the surroundings. Visit Dittel Architekten

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (5)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (6)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (7)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (8)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (9)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (10)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (11)

Pop Up Box & Food Corner convertible retail space that offers a customizable presentation area (12)

Residence 0110 by Raul Sanchez Architects

Residence 0110 is the refurbishment of my own apartment. It is located in the Poble Nou neighborhood, Barcelona, where the ‘Cerdá Eixample’ begins to be disfigured, and where recently the 22@ district is introducing contemporary architecture

Grand View Residence by Hsu McCullough

The Grand View Residence was designed as a retreat with the layout considering the location of two existing, significant mature trees at the front yard

Two-Storey Addition at the Back of a Single Storey 1910 Cottage

The wraparound swimming pool plays the starring role in these alterations and additions and becomes the architectural pivot that binds one hundred years of history. The organic two-storey addition at the back of a single storey 1910 cottage

Samo Store by So Studio

SAMO Store is a high-end menswear brand under JNBY Group. There are two more special points in this project. One is that we chose slotted granite stone, glazed orange handmade bricks, the contemporary dot floor and chaotic metal aluminum board.

Related Articles