Residential ArchitectureHousesAnnis Road House - Redesign the Ground Floor by Scenario Architecture

Annis Road House – Redesign the Ground Floor by Scenario Architecture

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (16)

The ground floor of this house has been redesigned by Scenario Architecture to be connected to light and garden. Annis Road House is located in London.

Description by Scenario Architecture: The property is a two storey semi-detached house post war construction in the middle of a row of terrace houses. Our clients, a young couple, came to us to redesign the ground floor as the previous layout was not suitable for their style of living. The areas were dark and segregated and they ended up not using them at all. The house had previously a rear poorly made and non-insulated conservatory raised three steps from the rear garden, and a rear extension with ancillary spaces.

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (3)

We used the front side area for bicycle storage so that they would not pass the bikes through the house. The entrance space got redesigned to allow for a built in bench with shoe storage underneath. A hidden-when-open fire door creates the only barrier with the rest of the ground floor open plan. The reception area remained at the front of the house. The wall next to the previously non functional fireplace got demolished to allow for passage and view to the kitchen. The fireplace got replaced with a two sided ”window” fireplace to allow both the reception area and the kitchen to benefit from it.

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (6)

A single wall division provides privacy for the shower room area on the ground floor and at the same time acts as a catwalk on the top for the couple’s two cats with access from the main staircase going up.

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (7)

The kitchen floor is lowered to allow for a mental separation from the rest of the areas and its polished concrete with the reflective surface adds to the ambient light. A central island provides some additional work space and flexibility for the rest of the space as the kitchen table can slide and hide in it.

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (9)

A newly created space next to the kitchen is being used as a Japanese style seating/ work area a bit more isolated from the rest of the areas but directly connected at the same time and can also assume various uses. This seating area and the kitchen have now direct connection to the garden with two large sliding folding doors. The new extension incorporates a green roof and a large skylight above the seating area. Photographer Matt Clayton. For more info visit Scenario Architecture.

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (8)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (2)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (10)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (11)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (12)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (13)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (14)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (15)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (5)

Annis Road House - redesign the ground floor by Scenario Architecture (4)

Annis Road

Boutique Condo by Four Brothers Design + Build

As Four Brothers developed the material scheme for the spaces they wanted a calming, welcoming but bright space through an even neutral color palette combined with high textural materials

Modern Concrete Apartment Softened By The Wooden Notes in Kiev

The concrete apartment was created for the Mother of our client, we presented his interior NPL Penthouse two years before. Both are in a similar new concrete structure of houses. Both have a skyline view.

Schindler Residence Takes Full Advantage of the Incredible Site

The original Schindler Residence was designed by FJ McCarthy for a corner lot near the top of Potrero Hill overlooking downtown San Francisco. The modernist home was designed to capture light from all floors with plenty of windows.

Original Furniture with Innovative Materials by Carlo Pessina

Carlo Pessina,  is known for his creations authenticity in the interior design domain, he is a designer who determines trends influencing generations of designers....

New York Style House with a Touch of Mediterranean

The house, in central Israel, is a dream come true for a family of five that wanted their home to reflect their world travels. The use of natural elements, alongside a spacious and luxurious design, achieved this dream.

Related Articles