Casa em Paris / Mohammed Omais + Olivia Gomes

- Advertisement -

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes

Casa em Paris is a residential project completed by Mohammed Omais and Olivia Gomes.

This project is an order from a Parisian family living in an apartment, who wants to move in a town house to get more space and live together with the grandmother. Between two common walls, the owners had an infilled plot in Paris suburb.

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 1

The architects proposition was to create two constructions with a central patio. First volume built on the street, is composed by a independent studio at the floor and common parts.

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 2

The garden not overlooked, creates a transition with the second residential construction, built on background plot. The house is organized in 4 levels all oriented on the green area; living spaces has large glass doors opening on 5 meters high. With this process the living room can be enlarged on the terrace erasing limits between outside and inside. Via ArchDaily

Architects: Mohamed Omaïs & Olivia Gomes Architects
Project: Casa em Paris
Location: Paris, France
Area: 170.0 m2
Photography: Fernando Guerra | FG+SG

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 3

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 4

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 10

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 5

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 6

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 7

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 8

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 9

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 10

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 12

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 13

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 14

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 15

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 16

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 16

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 17

Casa em Paris Mohammed Omais + Olivia Gomes 18

- Advertisement -

RCR House / Carney Logan Burke Architects

The RCR House is located in Montana, USA, and was designed by Carney Logan Burke Architects in 2016. The art collector clients for RCR house relocated to this rural setting where they desired a house that capitalized on the characteristics of the extraordinary site and created an appropriate setting for the display and enjoyment of their collection.

This Bangalore House Featuring Mid-Century Classics Furniture and Contemporary Art

Conceptually the Bangalore house has two opposing faces, an introverted exterior facing the street in the east and south , and an extroverted interior elevation facing west and north. The street facing massing is more opaque while the garden facing elevations provide transparency and views.

Converted Loft Space in London Featuring a Wonderfully Refined Design

The Beldi is a converted loft space in east London, overlooking St Leonard’s Church and its surrounding treetops. Occupying the entire third floor of a former shoe factory on Shoreditch High Street, this elegant three-bedroom live/work apartment has been crafted to a wonderfully refined design by celebrated husband and wife duo Chan and Eayrs.

Mill Spring Relaxing Retreat in North Carolina / Samsel Architects

This light-filled modern farmhouse in Mill Spring, North Carolina serves as a relaxing retreat for its owners. The home is tucked in the countryside on a horse farm with rolling pastures and beautiful mountain landscape.

Waterfront Modern Vacation House / Prentiss Balance Wickline Architects

Located on a long peninsula extending south into Hood Canal, this modern vacation house for a Seattle family draws inspiration from its site and the owner’s Danish roots. Using the clean, economical forms and materials of the classic Danish sommerhus as a starting point

Work space by ReDesign / “Work at Play” for Resolution Interactive Media

For the designing of the new offices, the two associates of Resolution Interactive Media, a web design firm from Ontario, Canada have requested a...

Evans Family Home by Bull O’Sullivan Architecture

Bull O’Sullivan Architecture ( B/OS ) have designed Evans Family Home in Auckland, New Zealand. Description by architect: In the early decades of the 20th...

Downeast Coastal House by Winkelman Architecture

The Downeast Coastal House exceeds its Net-Zero energy consumption goal using a grid-tied ground mounted PV array that power geothermal heat pumps for radiant in-floor heat, high-efficiency appliances and LED lighting.

Off-Grid Guest House in California with Sliding Glass Facade and Green Roof

Architects: Anacapa Project: Off-Grid Guest House Lead Architects: Dan Weber Location: Santa Barbara, United States Area 800.0 ft2 Project Year 2017 Photographer: Erin Feinblatt Located on one of the last remaining...

1954 Custom-Built Home Renovated by Hundred Mile House in Palm Springs, California

This project is a renovation and addition to a custom-built home built in 1954 at the base of San Jacinto Mountain in Palm Springs, California. The original layout, post-and-beam construction, wall of custom wooden windows and unique architectural detailing ...

Westcliff Pavilion – Steel-Framed Cottage Located in Johannesburg

Designed by GASS Studio, the Westcliff Pavilion at 28A Pallinghurst is a steel-framed pavilion structure located on the Westcliff Ridge in Johannesburg, South Africa. This...