facebook

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls

Architect: Norm Architects
Project: Nærvær Copenhagen Restaurant
Location: Copenhagen, Denmark
Photography: Courtesy of Norm Architects

With the ambition to create a local wine bar and restaurant emphasized by an intimate and cosy atmosphere that underlines a sense of presence, Nærvær is located in a fairly new and contemporary building. Situated in a prime location of Christianshavn overlooking the canal with a beautiful view Copenhagen’s old city centre, this new place hosts a local winebar as well as an intimate and high-end gourmet restaurant with seating for no more than 10 people. Welcoming Copenhageners as much as the rest of the world, it is a spot where locals and foreigners alike can share great and affordable wines from around the world, as well as a taste of the french kitchen.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 2

With a humble and intimate approach to the interior, Nærvær is formed by a casual atmosphere with small spaces and niches for guests to enjoy. With an interior design defined by an array of stone, wood and metal, the materials are all natural and have deliberately been altered in order to create dark and industrial surfaces that matches the mood of the place. This conscious focus on tactility brings a warm, material richness to the interior that naturally compliments the raw concrete walls and industrial framework of the space.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 2

Paying respect to the existing features of the space and surrounding area, the color palette reflects the exterior of the building, bringing a dark and warm spectrum of colors into the space that intensifies the intimacy. This contrasting use of materials, colors and objects ultimately enhances the intimate experience and sense of presence that was the initial catalyst for the project.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 3

While dwelling on the concept, the owners dreamt of creating a winebar that everyone could afford to visit and where being a regular would actually be rewarded. As one of the owners mentioned “I discovered that a glass of wine at the winebar I used to visit became more and more expensive. Nobody cared if I dropped by once or twice a week and spend my money with them.” This sparked the idea of creating a series of private wine boxes that always could be filled with new grapes from different regions, rewarding regulars and allowing them to explore new wines at affordable prices. In addition, a laidback, friendly yet knowing staff is always there to help you choose the right wine rather than handing over a dictionary to get lost in.

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 4

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 5

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 6

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 7

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 8

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 9

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 10

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 11

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 12

Copenhagen Restaurant Exhibiting Warm and Material Richness Against Raw Concrete Walls 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lamego House / António Ildefonso Arquitecto

If we wish we can say: for the Lamego house to be a living machine, on the terrace there is the barbecue next to the porch in the vicinity of the kitchen to be adequate. Or we may also say: for the house to be beautiful, on the terrace there is also a bench to protect the whole higher outside area pleasantly.

Large Family House Nestled Among Tea Trees

The Layer residence is a large family house located in regional, coastal Victoria. The site is close to the beach yet doesn’t have any views to embrace. The site is largely sloping from the north to the south and is made up of layers of limestone shelves and underground caves.

Silvernails House Inspired by Historic Barns of the Hudson River Valley

Conceptually the Silvernails house design evolved from the architect's research into three historic archetypes : the New World Dutch, 3 Bay English and New England Barns, all built throughout the area during the 18th and 19th Centuries.

Best Office Space of the Year 2015 in India

Reservoir is the most recent office space project created by Sanjay Puri Architects in Rajasthan, India. This corporate office space is inspired from centuries' old...

Renovated 1850s Firehouse with Preserving the Original Architectural Elements

This old fire house received a new life by completing renovation project led by architect Joanne Goldfarb. Renovated 1850s firehouse is presented by the...

Edwardian House Remodel Features Open Spaces

The owners of this large detached Edwardian House, wanted us to work on designs for the building that would open up the internal rooms and embrace the large mature garden. An existing garage is to be converted into much needed store and utility room that sits nestled into the banks of the higher level garden.