Glenview House – Renovation of a Mid 50′s House

- Advertisement -

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (4)

Office of mcfarlane biggar (omb) recently have completed Glenview House in North Vancouver, British Columbia, Canada.

Description by omb: The Glenview House is a renovation of a mid 50′s post and beam house perched on the ravine edge of Mosquito Creek in North Vancouver. Designed for a young family of four, the design respects the inherent simplicity of the original house and capitalizes on its strong structural logic to frame the reorganization of the interior spaces, opening them up and bringing light in, resulting in a timeless home suited to a contemporary lifestyle. This project was completed by omb’s predecessor firm McFarlane | Green | Biggar Architecture + Design.

Architects: office of mcfarlane biggar
Location: North Vancouver, British Columbia, Canada
Area 195 mp

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (1)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (2)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (3)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (5)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (6)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (7)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (8)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (9)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (10)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (11)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (12)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (13)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (14)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (15)

Glenview House - Renovation of a Mid 50′s House (16)

- Advertisement -

Cozy Vancouver Beach House Inspiring Relaxation and a Warm-Weather Lifestyle

The G’Day House is a commission for an Australian ex-patriate family, who requested a home that would support a relaxed attitude toward daily life and would help them re-connect with a warm-weather lifestyle. Column-free sliding doors at the Southeast corner of the house effectively double the size of the living area when open; indoor and outdoor spaces hold equal priority.

Martina House: Traditional Farmhouse Converted into a Contemporary Home

The house plan harmony is guaranteed by the subdivision of the space into three bands. The most convivial one, facing south, overlooks the fields getting lost in the panorama of the lake. A more technical intermediate band houses the kitchen, the courtesy service and the pantry.

Outremont Residence / Thellend Fortin Architects

The expansion of this 1930s Outremont residence echoes the classical architectural language of this elegant residential neighbourhood. The new exterior finishing materials—hewn Saint-Marc limestone and tinned copper eaves—harmonize with those of the original structure, following an ornamental line that espouses the aesthetic canons of the era.

Palatine Passive House in North Seattle by Malboeuf Bowie Architecture

The Palatine Passive house is an urban infill project in a vibrant and up and coming neighborhood of Greenwood in North Seattle. As a...

New Beach House / Hide and Seek House by Bower Architecture

Architects: Bower Architecture & Interiors Project: New Beach House / Hide and Seek House Location: Point Lonsdale, Australia Area: 260 m2 Year 2017 Photography: Shannon McGrath In a quiet street,...

33 Square Meters Compact House with Innovative Vertical Architecture and Natural Decor

Designed by Folk Design, this compact house is only 33 square meters of floor space, but retains a large aesthetics thanks to an innovative...

Southern Sunshine Home: Good Traffic Flow Creates a Comfortable Space

Southern Sunshine Home is a single-family home designed by Taiwanese studio HAO Design. Project description: Whenever HAO Design receives a new case, the first thing...

Modern Seaside Home – Redefining the Openness to the Outside

In this modern seaside home, the living space reveals itself through a varied range of sequences and views changing with seasons and the passing of time. The owners wished to renovate the house in order to make it more adapted to their lifestyle

São Paulo house with an architecture that encourages socialization: Casa IV by Suite Arquitetos

The project implemented by Suite Arquitetos, the Casa IV is a residence from São Paulo that captures your attention through the generosity of the...

Casa Piraja in Sao Paulo Renovated by Estudio BRA

Belonging to the third generation of the same family, Casa Piraja in the city of Sao Paulo was renovated to receive the new residents, a young couple and their dog. The overly compartmentalized spaces with low lighting and low ceiling did not meet expectations.

Coiled House by David Boyle Architect

Before productive gardens became associated with sustainable living, waves of World War II immigrants settled in Sydney’s Inner West and maintained produce gardens to retain their cultural and food heritage.