Residential ArchitectureLoftsThe Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

Project: McGill 38 – Complete Overhaul of a Condo
Interior Designer: LA FIRME
Location: Montreal, Canada
year 2017
Photography: Ulysse Lemerise
Text by LA FIRME
AWARDS
1st Annual Fantini Design Awards 2017
APDC*IDA 2018 Design Excellence Awards

The complete overhaul of a condo
This penthouse is located next to the waterfront in Old Montreal. Our client approached us to completely redo the two stories of his condo. The first level offers a magnificent view of downtown Montreal and the Old Port. On the second level, all the choices were made to create the most exquisite bachelor’s paradise.

kitchen / LA FIRME

Opening up access
The existing two bedrooms and two bathrooms were stripped down and replaced by a fully open space which is now suited with an integrated mini-bar, a DJ and music recording station, a walk-in closet and an immense bathroom facing the master bedroom.

kitchen / LA FIRME

A streamlined design
The client’s office/sound studio faces the double length windows and overlooks the living room on the first floor. The whole project is extremely refined, even deliberately cold. The presence of wood, the warm lighting of the halogens plus some specifically designed accessories act as a counterbalance to the ensemble.

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

bedroom / LA FIRME

home office / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

The Complete Overhaul of a Condo in Montreal / LA FIRME

bathroom / LA FIRME

plan

plan 2

Minimalist Rental Apartment and Workshop Studio

Our home away from home, this backyard studio apartment shares a site with a sunny yellow 1940’s bungalow. This ADU was designed as a workshop for the owner and a minimalist’s rental apartment.

Rhode Island Retreat Designed to Serve as a Hub for Family and Friends

When a lively family of five considered building a weekend home to serve as a hub for their extensive network of family and friends, they decided to return to Rhode Island’s Watch Hill peninsula, a place with family ties reaching back over a century.

Large Family House Nestled Among Tea Trees

The Layer residence is a large family house located in regional, coastal Victoria. The site is close to the beach yet doesn’t have any views to embrace. The site is largely sloping from the north to the south and is made up of layers of limestone shelves and underground caves.

Related Articles