La Olga Apartment in Barcelona / RÄS Studio

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (1)

The Spanish studio RÄS has recently completed La Olga, an apartment in Barcelona.

Project description: We found La Olga apartment with way too many partitions regarding its dimensions and its availability of natural light and ventilation. We decided to pull as much as possible the living area towards the back of the building, so that the bedrooms could absorb part of the light that is filtered through the main façade.

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (2)

In La Olga we worked on contrasts to break the volume up into planes, gesture that makes the spatial lecture have some complexity, less global.

Design: RÄS Studio
Project: La Olga
Designers: Joan Astallé, Clàudia Raurell and Marc Peiró
Location: Barcelona, Spain
Area: 70 sqm
Photographs: Adrià Goula

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (3)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (4)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (5)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (6)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (7)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (8)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (9)

La Olga Apartment in Barcelona RÄS Studio (10)

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Family House Jarovce – a House for Grandparents and Nine Grandchildren

The family house is located on the northern edge of the village Jarovce, in a zone of family houses. The site is leveled, with an area of 661 m2. To ensure the optimal use of the property, the house is located in the northern part of the parcel.

House for a Daughter / KHUÔN Studio

The " House for a Daughter " is divided into two zones. Reserved for the daughter, the back of the house consists of a connected bedroom and study that occupies two floors, while the front part of the house comprises bedrooms for her parents and brother.

Oblong House is Designed to Sit Naturally in the Open Field Landscape

The architectural style of the Oblong house is based on the characteristics and cultural context of the site. The goals of its design were authenticity, simplicity, locality and sustainability. The building’s idiom is simple; an oblong that settles naturally into the landscape of the open field.

Aspen Apartment in Porto Alegre by Ambidestro Arquitetura

Designed to be the home of the contemporary man, the Aspen Apartment is the latest completed project of the Ambidestro Arquitetura office in Porto Alegre. With the smallest detail in mind, the apartment was designed for clients looking for a living space inspired by the great capitals of the world.