Residential ArchitectureRenovation ProjectsLorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four

Lorimer Street Townhouse – Loft Home for a Family of Four

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (1)

Project: Lorimer Street Townhouse
Interior design: Elizabeth Roberts Architecture & Design
Design Team: Elizabeth Roberts, Dennis Mendoza, Polly Horne, Jessica Gould
Location: Williamsburg, Brooklyn, NY

The Lorimer Street Townhouse is a three-story, twenty-five foot wide, two-family house located in the Williamsburg neighborhood of Brooklyn. The project was designed by New York-based Elizabeth Roberts Architecture & Design.

Every wall, ceiling, stair, floor and window of the house was replaced in the extensive renovation. The result is an open, loft-like home for a family of four. A custom, steel and solid wood tread stair divides the Parlor Level into a Living Room side at the street front and a Dining and Kitchen side at the rear of the building with garden access through 3 new, patio doors. Existing wood joists were exposed on the Parlor Level with insulation added to the underside of the floors above. Reclaimed floors compliment the existing joists and add to the rustic feel of this urban home.

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (2)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (5)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (4)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (6)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (7)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (8)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (9)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (10)

Lorimer Street Townhouse - Loft Home for a Family of Four (11)

Stairway House, Tokyo / Studio Nendo

Stairway house is a two-family home in a quiet residential area of Tokyo. With other houses and apartment buildings pressing around the site, the architectural volume was pushed to the north to take in daylight, ventilation, and greenery

Sui Han San You Restaurant / Jingu Phoenix Space Planning Organization

So the client chose "Sui Han San You" as the name of the restaurant, giving it an artistic charm. The interior design was approached based on such background.

Gentleman’s Quarters Apartment in London / Daniel Hopwood

Designer: Daniel Hopwood Project: Gentleman's Quarters Apartment Location: Clapham Common, London, UK Year 2017 Photography: Andrew Beasley Gentleman's Quarters is an apartment designed by Daniel Hopwood for a young...

Gavish Apartment in Tel Aviv / Gali Amit

Architect: Gali Amit Project: Gavish Apartment Location: Tel Aviv, Israel Project Year 2017 Photography: Amit Geron Located at the heart of a metropolis, this duplex apartment is on the...

Rain Harvest Home – Net Zero House Equipped with a Green Roof and Sustainable Bathhouse

Rain Harvest Home (La Casa que Cosecha Lluvia) is a humble, tripartite home in the mountains west of Mexico City that integrates with the landscape and the site’s natural cycles to offer an experiential connection to place.

Related Articles