Valencia Penthouse: Naturalness, Neutrality and Brightness

- Advertisement -

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (1)

Valencia penthouse is an interior design project completed by designer Josep Ruà. Located in Valencia, Spain, the apartment has an area of 70 square meters. The main premises of the project were, first of all, creating a master bedroom with an en-suite bathroom. Secondly, it was important to establish a clear differentiation between the day and the night areas. And of course, there was a problem of storage to be solved; quite a challenge if we take into account the scarce 50 square meters of floor and 20 of terrace.

Description by Josep Ruà: The customer wanted natural light to flow into the house and get the feeling of tranquility and nature, but somehow escaping minimalism. Thus, the color palette was softened and natural materials were used to create a sober space. The penthouse is split into two clearly defined halves: the daytime and the nightime, where the bedrooms and bathrooms are, separated by a bookcase.

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (2)

The bedroom and attached bathroom have both skylights open in the ceiling and the facade. The enclosure uses the latest generation of glass, ultra-transparent and self-cleaning, with climatic conditions in order to prevent sunlight from overheating the inner space.

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (8)

The wall is covered with hexagons of different volumes. This way, zenithal light when projected on the wall surface will produce a play of light and shade, as if it were snowing. As can be noted, wood and glass predominate in most details, nature at its purest.

Designer Valencia penthouse: Josep Ruà
Photography: Asier Rua

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (9)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (10)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (14)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (15)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (11)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (3)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (7)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (6)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (16)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (13)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (12)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (5)

Valencia Penthouse Naturalness, Neutrality and Brightness (4)

- Advertisement -

Apartment Under the Roof, Ljubljana / Idealists Studio

With the preservation of some old elements in the interior and a clever reuse of materials we have recreated our client’s desire for an industrial home –Apartment Under the Roof - one that can be found in any of the world’s metropolises.

Supermoments, a Retail Space That Makes Children’s Dreams Come True

SuperMoments is the major retail commitment that approaches to parents and sons their favorite products. Together with CuldeSac Custom, the company rebrands itself with this new concept that offers a unique family experience. SuperMoments has been set up to evoque sensations and values, where kids will have fun and parents will enjoy this shared adventure.

Mantiqueira House / Una Arquitetos

Mantiqueira House is a private residence designed by Una Arquitetos, an association of architects formed in 1996 by the Architecture and Urbanism College, University...

Taipei Small Loft – How Can Be Put in Value a Small Space

Lee's Designn has arranged this Taipei small flat considering the pursued objective by the owners, two sisters that wanted to benefit of their own private space.

San Francisco Eichler Remodel by Klopf Architecture

The owners came to Klopf Architecture with a clear vision: Create a brighter home with clean lines and visual surprises – but that enhances...

Casa Tre Viste, Torino / PlaC – Plateau Collaboratif

The Casa Tre Viste project sees the complete transformation of an apartment located in a 1960’s residential building in the foothills of Turin. The apartment had been unoccupied for several years, and the original plan included a large, central entrance area ....

The Nook House by Draisci Studio

This heavy constraint did not limit the ambition of extending this family home and opening connections with the garden, while balancing the need of protecting the privacy from the overlooking neighbouring properties. The diagonal upward running direction of the large pipe has determined the stepped plan and section of the new additions.

Contemporary Pavilion Residence with Linear Swimming Pool

Although from afar it seems one-leveled, this contemporary pavilion residence – which sits on a platform that rises 60cm above ground level - has another level dug underground.

Ashburton Trail House / Zen Architects

Designed by Zen Architects, the Ashburton Trail House is an immersive architectural experience, drawing the power of the Australian landscape into every space. Built on...

Great Barrier House: a green project for 100% solar energy

Designed by Crosson Clarke Carnachan and built on the Great Barrier Island, in New Zealand, this house relies 100% on solar power. Taking its...

The Crafted House / Bringing Craftsmanship To A Georgian Townhouse

The Crafted House has been extensively refurbished to create a family home with rich and tactile interiors. De Rosee Sa architects in collaboration with...