Residential ArchitectureHousesA 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space...

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist

Architects: Ciclostile Architettura
Project: Brick Barn Converted
Location: Collina di Palesio, Bologna, Italy
Area: 250 sqm
Year 2017
Photography: Fabio Mantovani

From the architect: A brick barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and creative environment where light and the surrounding hills shapes the architecture.

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 1

The needs of the client are translated into design gestures consistent with the essence of the building. This old building has no special architectural value, but it is interesting for the spaces it can accommodate.

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 2

The space plan distributes all the main and service environments on the ground floor to completely free up the first floor and dedicate it to a large open space overlooking the natura, taking advantage of existing heights to get a bright and ventilated environment.

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 3

Another element of the project is symmetry. The structural shape of the ground floor is given by an armored concrete structure with two rows of pillars that define the space. It started from the pillars step to reposition the environments as needed. The space is thus divided into three, two wider environments characterized by a laboratory and a study room, and a third dedicated to services that becomes a filter band between the two main environments.

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 4

A third fundamental aspect of the project is the relationship with the landscape, sought after through a greater visual connection. For this purpose were designed large openings to increase the internal-external relationship in the first floor environment.

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 5

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 6

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 7

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 8

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 9

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 10

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 11

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 12

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 13

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 14

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 15

A 1960s Brick Barn Turned into a Beautiful Live and Work Space for an Artist 16

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

PROJECT #4 is a multi-generational tropical bungalow in an exclusive residential enclave, of 106 semi-detached houses and 3 bungalows, in Central Singapore.

After Being Flooded Many Years, This Space Was Transformed into a Wonderfully Intimate Bistro

Located in Karlin district (Prague, Czech Republic), Nejen Bistro was designed by mar.s architects. Description by mar.s architects: Affected by the hundred-year flooding of 2002 in Prague,...

Waverley Residence, California / Ehrlich Yanai Rhee Chaney Architects

The architecture on this residence for a young couple is a study in strong simple composition and materiality with an emphasis on craft. The massing defines solid and void, captures natural light, and connects the indoors with the landscape, seeking to 'experience the outdoors from within.'

Culford Gardens Two-Bedroom Apartment in Chelsea, London

The client’s brief called for a two-bedroom apartment that had the spirit and sophistication of traditional and contemporary Japanese architecture without reverting to pastiche.

Floating Terrace House by Tomohiro Hata Architect and Associates

The construction of Floating Terrace House takes place in a residential zone developed 30 years ago during the bubble period. Although this region used to be an idyllic countryside, following its development by a single developer to residential area as a city block, a rational subdivision into isolated houses surrounded by fences and distant from each other, have been applied to the zone.

Related Articles