Residential ArchitectureApartments240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space

Designer: Yael Perry
Project: 240 sqm Duplex Apartment
Location: Netanya, Center District, Israel
Photography: Itay Benit

The 240 sqm duplex apartment, located in the Sharon region of Israel, intended for a home of a young couple who works in the high-tech field & expecting a baby. The couple commissioned Interior Designer Yael Perry to renovate their 240 sqm duplex into a contemporary colourful space for their family & friends.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 1

The designer renovated the duplex including a living space, kitchen, master guest suite, kids room & some small spaces for relaxation.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 2

The 50 sqm master bedroom, located on the upper level include sleeping area, bathroom, wardrobe, home working space & has 2 sliding doors that open on to a 40 sqm balcony.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 3

The Main Floor:
The floor was covered with bright oak parquet & the designer, who wanted to create a sense of a young contemporary aesthetic, chose to cover the walls with colourful geometric shapes.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 4

The couple likes to entertain; therefore, a large modular sofa was selected for their living room & a dining bar was custom made to fit their needs. The wall behind the dining bar was covered with concrete in order to add industrial touch.  The entrance wall was painted in black & the couple leaves notes on it for each other on a daily basics.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 5

The guest master suite & the kids room are located on the main floor as well. The designer wanted to give the apartment’s main floor a sense of bright, airy & young space; to bring a new fresh style to the apartment & instead of hanging art on the walls or cover it with paint or wall covers, she added flashes of colours in geometric shapes and now the walls became the art itself.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 6

The Staircase:
the staircase is very narrow & its ceiling is very high. In order to balance the proportion, the designer chose to hang the lighting red cable between the walls in order to give a sense of a lower ceiling.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 7

The Upper Floor:
The upper floor was dedicated for the couple & designed as a vacation unit. the main wall between the staircase & the master bedroom was replaced with a minimalist matte glass. The old floor was replaced by a beautiful wood parquet & the master bedroom walls were painted in dark green colour. The wardrobe doors were covered with mirrors & a minimalist home office cube was designed in order to provide the couple the ability to stay & work from home once the baby arrives.

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 9

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 10

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 8

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 11

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 12

240 sqm Duplex Apartment Transformed into a Contemporary Colourful Family Space 13

Old house converted into a summerhouse for a young couple

Located in South Bohemia, this summerhouse was completed in December 2014 by Czech studio B2 Architecture. A young couple has purchased a lot in a...

House of Trees by Sala 03 Arquitetura

Located in the state of Sao Paulo’s countryside, the House of Trees was developed for a couple and their young daughter, who relocated from the capital seeking to enjoy a greater quality of life and host family and friends on the weekends and holidays.

Neville St Residence by Chan Architecture

Located on a small residential site in the bayside suburb of Middle Park, this project sought to renovate and restore a single fronted Victorian terrace house as well as provide additional accommodation to the rear.

Terrace House Renovation in South Hampstead, London

This Victorian terrace in South Hampstead already had a split section. The owners thought the steps down to the original kitchen were a negative aspect of the property but MW Architects immediately saw the potential to connect the three key living spaces and open it up into a dramatic but functional family space.

Italian Restaurant Inspired by the Amalfi Coast / Barea+Partners

The Spanish architecture practice Barea+Partners has been selected to create the image of an Italian restaurant in downtown Madrid. Taking as starting point the...

Related Articles