Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

Project: Small Apartment Restored
Interior Design: Archiplan Studio
Location: Mantova, Italy
Year 2019
Photo Credits: Andrea Poldi
Text by Archiplan Studio

The restoration work involves a small apartment located in the consolidated urban fabric of the city.
The interior space is reorganized with the use of transparent walls, which allow to expand the space and relate the views on both sides of the apartment.
The kitchen space is not confined, but a small white wooden wall hierarchizes its function.

dining area, Archiplan Studio

Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

bedroom, Archiplan Studio

bedroom, Archiplan Studio

bathroom, Archiplan Studio in Mantova, Italy

Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

Small Apartment Restored by Archiplan Studio in Mantova, Italy

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Loft Orion by Studio Andre Lenza

Loft Orion by Studio Andre Lenza

This loft is located in the last floor (50th) of the tallest building in Brazil (Orion Complex), located in the city of Goiania, in central Brazil. All the pipes where painted, to maintain the industrial style. A vertical vegetable garden grows on the walls of the kitchen all the way to the living room.
modern family living

Rydon Street House, London by Moxon Architects

Moxon Architects has transformed a Victorian townhouse in Islington into a bright, contemporary living space for its private client.
Brooklyn Townhouse by Murphy Burnham Buttrick Architects 2

Brooklyn Townhouse / Murphy Burnham Buttrick Architects

A commodious 19th century Brooklyn townhouse, located in an historic district, was renovated and expanded to create contemporary, luminous interiors filled with spaces and design elements that reflect the interests of its young family.
Light Saw House, Zen Architects 2

Light Saw House / Zen Architects

Our Light Saw House represents a contemporary, design-based solution to sustainable architecture. Built upon an existing double fronted Edwardian weatherboard, our clients sought a local architectural response to a property they had owned for some time, but not lived in for 15 years whilst overseas.
Symbiotic House for Life After Retirement in Karuizawa

Symbiotic House for Life After Retirement in Karuizawa

A villa project for a couple who finished their work to restart a new life in the area of Minami-Karuizawa. The Symbiotic house is based on the premise that the couple will spend the summer and weekends

More Articles Like This