facebook

A Jewellery Box House That Conceals and Embraces Intimate Moments

Jewellery Box House James Design Studio

Project: Jewellery Box House
Architects: James Design Studio
Interior Decorator: Hare + Klein
Builder: MH Build
Engineer: D’Ambrosio Consulting / ACOR Consulting
Surveyor: Bee and Lethbridge
Landscape Designer: Anthea Dunlop Design
Landscaper: BTM Exteriors
Interior Designer: The owner and James Design Studio
Location: Sydney, Australia
Photography: Helen Ward / Simon Whitbread / Christian Quinlan

Jewellery Box House is a new house on a small suburban lot with the defining details of overhanging eaves, a carapace of steel cladding, and a simple palette that emphasises the building’s form.

Jewellery Box House James Design Studio

For the young family it is a jewellery box that conceals and embraces intimate moments. The open plan creates a sense of spaciousness and connection to the outdoors, with a transparency created by the flow through indoor and outdoor rooms.

Jewellery Box House James Design Studio

Jewellery Box House James Design Studio

Jewellery Box House James Design Studio

living room, James Design Studio

Jewellery Box House James Design Studio

interior design, House James Design Studio

bathroom, James Design Studio

Jewellery Box House James Design Studio

outdoor, James Design Studio

Jewellery Box House James Design Studio

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

This Two-Story House Has a Central Living Room that Can Be Fully Opened

Balakrishnan residence is a two-story house laid on an east-west axis to maximize the benefits of passive solar throughout the year. Tall pines that surround the home inspired the vertical exterior siding. Movement through the home is choreographed to views and natural light.

Rebuilding of a Detached House in Kiekrz, Poland / Atelier Starzak Strebicki

The rebuilding of a detached house in Kiekrz was aimed to connect separated rooms into one multifunctional open space. All of the rooms located on the ground floor were parted by too many walls and in result they were quite dark and nonfunctional.

The Historical Heart of Amsterdam Welcomes CitizenM Amstel in Nineteen-Twenties Former Bank Building

concrete always seeks challenges in improving the concept. For citizenM Amstel, a slightly different room design was created to fit within the monumental building guidelines.

Two Floors Attic in Torino / Officina 8A

Italian architecture studio Officina 8A has redesigned this lovely two floors attic located in Torino. From the architect: Levels that were divided vertically and horizontally...

North Shore Lakehouse / Wheeler Kearns Architects

A new single family residence sits along the shoreline of Lake Michigan on Chicago’s North Shore. The house is conceived of in three levels. The base is a solid mass that forms a plinth and grounds the house on the site.

John Pawson by COCOON Bathroom Collection

Using pure and geometrical shapes, always honoring the 'golden ratio’, John Pawson managed to bring an iconic collection which feels timeless and familiar. The gracious perfect round shapes and spouts with extremely large radiuses are distinctive features.