A Stitched Quilt, London / Turner Architects

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

Project: A Stitched Quilt
Architects: Turner Architects
Location: London, United Kingdom
Completion date 2019
Photo Credits: Adam Scott
Text and photos: Courtesy of Turner Architects

Turning to face the garden.
The house fronts a busy arterial road in West London. The route to the train station is through the long garden at the back of the house.

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

We have initiated a shift and reorientation of the house to face the back and formally address the garden. The walk through the garden should be seen as akin to a walk through the countryside – and its quilted fields.

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

This motif of a patchwork is taken through and into the house. Patterned and textured brickwork on the back wall was designed as the weavers loom as if creating a quilt (and a bouldering wall for the children!).

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

As you enter the home, patchworked materials are stitched together to frame activity.

dining room, London / Turner Architects

Stitches and patterns are expressed in touches across all the finishes. The large family room is divided into smaller spaces by subtle shifts in materials, more or less refined depending on function. The effect fans out like pleated fabric – A Stitched Quilt
Turner Architects “We think carefully about materials, how things are made and how all elements fit together. We are environmentally conscious. We test ideas rigorously as part of our creative process. We do not approach a project with a preconceived idea. We work very collaboratively to ensure that we are all proud of the end result.”

interior design, London / Turner Architects

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

interior design, London / Turner Architects

A Stitched Quilt, London / Turner Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

New York Industrial Loft Renovated and Transformed into a Serene Live-Work Environment

New York Industrial Loft Renovated and Transformed into a Serene Live-Work Environment

Desai Chia Architecture designed this loft for a photographer who was seeking a serene live-work environment. The 5,000 square foot industrial space was fully renovated to include a library/reception area, living and dining areas, a kitchen, a photo studio, two bedrooms, two bathrooms, a powder room, and ample storage space.
A Dining Space That Carries Memories and Inherits Traditions

Tingzhen Beef Rice Noodles: A Dining Space That Carries Memories and Inherits Traditions

The project is Tingzhen Beef Rice Noodles, a small restaurant situated in Wangjing SOHO, Beijing. The client formerly had no experience in the catering industry. With a view to preserving the unique flavor of a bowl of beef rice noodles which has been imprinted in his mind since childhood ...
East 22nd Street Renovation Project by Messana O’Rorke

East 22nd Street Renovation Project by Messana O’Rorke

We proceeded to convert their one-bedroom into a studio that maximized the light and views, with defined entry, living/dining space, galley kitchen, office and bedroom niches, bathroom, and shoe closet.
Land House by OmasWorks 1

Land House / Omas:Works

Land House is a wooden cottage designed by Omas:Works, an architecture studio founded in 2006 by Brian O'Brian and Carl Muehleisen in New York...
Books in Clouds - Duoyun Bookstore in Huangyan

Books in Clouds – Duoyun Bookstore in Huangyan

Wutopia Lab designed Duoyun Bookstore in Huangyan, which was officially completed and grandly opened on June 26, 2021.

More Articles Like This