Residential ArchitectureApartmentsA “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young...

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

Project Name: Zhenro·Sky Mansion – Working + Living
Location: Xi’an, Shanxi Province, China
Category: Apartment
Area: 240 square meters
Interior Design: Nature Times Art Design Co., Ltd.
Decoration Design and Execution: Nature Times Art Design Co., Ltd.
Design Team: Wei Jinjing, Wei Yaocheng, Zhang Huichao
Photography: Qiu Xin

Shenzhen-based Nature Times Art Design created a model “working + living” space for an apartment development in Xi’an, China. Based on the approach of deconstruction, the designers broke the traditional spatial pattern, and created a modern space which perfectly integrates experiences and functionality.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

A novel space in the context of urban renewal

Situated at Daming Palace Commercial Circle and adjacent to Daming Palace National Heritage Park, the project carries the memory of the city. It’s located in an old quarter of Xi’an, surrounded by urban villages and resettlement housing. In the context of urban renewal, the old urban area is driving property development by culture and promoting functional upgrade through improving commercial facilities.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

In view of the great development potential of this area, lots of brand residential developments, large-scale commercial facilities and star hotels have been settled there. Based on differentiated positioning, the project presents an innovative space. Targeted at young entrepreneurs and urbanites, it explores to create a novel living model which combines commercial logic and social value.

Zhenro·Sky Mansion by Nature Times Art Design

A lightweight and exquisite aesthetic

The space is laid out on the ground floor, which has some pre-existing columns. The design team created an unexpected large-scale feeling in the limited space.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

The overall space consists of a co-working area and a show flat, both for display purposes. The shared workspace is open, which accommodates book bar, conversation area, fitness and leisure area, creative artworks, movable work stations and independent office, to satisfy diverse working demands.

Zhenro·Sky Mansion by Nature Times Art Design

The show flat is exquisite, featuring meticulous combination of details.

Zhenro·Sky Mansion by Nature Times Art Design

Metaphorical visual symbols are brought in, to echo local cultural context and carry the memory of the city. In the foyer, the bird-like art installations and the abstract artwork that outlines a “terra-cotta warrior” by ropes are modern and fun. Besides, the mirror surface and the metal light fixture complement each other, both integrating functionality with artistry. The spatial design well balances solidness and lightness, evokes the users’ emotions and gives them an energetic feeling.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

A quality space created at low cost

As a model “working + living” space in an apartment building, the project emphasizes low-cost construction, in line with sustainable urban development. Common and relatively cheap materials were selected for decoration. Low-cost colorful paint was utilized to enrich the interior surfaces, hence producing a relaxing atmosphere and aesthetic visual effects.

Zhenro·Sky Mansion by Nature Times Art Design

After the space fulfills its display purpose, the book bar and the fitness area will be retained, to serve dwellers of the apartment building.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

floor plan

On the premise of creating a comfortable environment, the design team incorporated Bauhaus-style elements into spatial details. The bronze mirrors fixed onto the ceiling, the bronze lighting fixture that emits dots of light, the bird-shaped desk lamps, as well as modern adornments placed on the shelf, together generate unique effects. Story-telling elements and symbols run through the entire space, and inject imagination into it. Creativity is embodied in materials and color palettes, which highlight the inspiring character of the space.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

Summary

Space should serve people. The project integrates functionality, aesthetics, cultural context and creativity, utilizes human-oriented design languages in a natural and simplistic manner, and showcases an exemplary lifestyle space to young urbanites.

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

A “Working + Living” Space that Showcases a Simple Lifestyle to Young Urbanites

Private House Design – Yuanyang Tianzhu by Wu Wei DESIGN

Unlike the aesthetic conception of the Tianjin Blue Water Park project, the "modernism" of Beijing architecture seems to adapt to the rushed daily life of contemporary people more quickly and "understand" their expectations for the future.

Architectural Restyling of a Villa in Bulciago, Italy: Yellow & Terrazzo

This project grants a new lease of life to the originally horizontal duplex building through a new vertical dimension, which offers both units individual panoramic views and aspects of the garden, at one time limited to one or the other apartment.

Two Slim Semi-Detached Dwellings

Just to the east of the Cedarvale Ravine, behind the bustling Forest Hill Village on Spadina Road in Toronto, are the Relmar Houses; two slim semi-detached dwellings squeezed into a narrow lot originally occupied by a single family home.

Edge Innovation Center in Cairo by YLAB Arquitectos

The project consists of the interior design of the Edge Innovation Center, a new aspirational and status business destination in Egypt. It is located in Giza’s Galleria40, a brand new retail and business complex.

Chalet Perche in Kerhonkson, NY by Studio MM Architect

Designed for a young couple that are energetic creatives in both their personal and professional lives, Chalet Perche draws its inspiration from both modern minimalist houses and the iconic French chalet.

Related Articles