The Nutcracker Home, Kaohsiung City / HAO Design

- Advertisement -

The Nutcracker Home / HAO Design

Project: The Nutcracker Home
Interior designer: HAO Design
Location: Kaohsiung city, Taiwan
Year: 2018
Text and photos provided by HAO Design

A chair bears the burden of life’s activities and, at the same time, portrays the expression of the space. Therefore, all the household articles should be precisely matched to ensure harmoniousness in simplicity and accentuate the purity of the style.

The Nutcracker Home / HAO Design

The owner of the Nutcracker Home is a young couple with two young daughters. They wish to make the home into a space ideal for parent-child activities with a rich atmosphere for this theme. The original layout is four rooms, which lacks a feeling of spaciousness and the shared areas receive insufficient sunlight. After a thorough reconfiguration of the layout and movement routes, the Nutcracker Home is transformed into three distinct spaces: conjoined living room-dining room, master bedroom and children’s room. They are connected by a blue corridor starting from the atrium. All areas make use of a newly-developed customized earthen-colored cement as the foundation, which gives the wall surfaces a modest and warm natural texture and is easy to match with furniture.

The Nutcracker Home / HAO Design

The original master bedroom had a large balcony, which is now a part of the living room. This allows the actively-used shared spaces to enjoy ample sunlight. Red-brick walls and wooden materials are all imitation-weathered, thus creating a leisurely countryside atmosphere. Combine this with furniture and lighting with clean lines and metallic inlays to create a modern look. The original kitchen, which was dark and crowded, has been changed into the master bedroom. On its balcony, a large arched brick wall was built simulating European plazas, giving it a “time travel” look and feel. The matching white gauze curtain is soft, light and dreamlike, enhancing the effect of relieving pressure.

kitchen / HAO Design

The children’s room is an adventure amusement park. The entrance is ingeniously inserted in the center of the living room bookshelf. A small pink “doggy door” seems to evoke Alice in Wonderland where Alice could enter the secret passage only after drinking the shrinking potion. The interior is open and spacious. The customized playground slide is both a bed and an amusement. It fully takes into account the safety of the children’s night activities. The bed is designed to be the lower bunk while the upper bunk is the “observatory fortress.” Pastel colors and rounded lines inspires the children room’s fairy tale atmosphere. On the side of the corridor, there is a glass partition, making it convenient for parents to watch over the young children. It also allows light from the room into to the corridor, giving the blue corridor several distinct shades of lighting. The visual depth is extended through the light ray, leading the movement routes into the other rooms. The lighting direction of roller shutter is uniform. Lighting and concealment are taken into account.

The Nutcracker Home / HAO Design

The storage function is facilitated by the shoe cabinet in the atrium. The clothes are stored in the dressing room connected to the balcony. In addition to opening up all the movement routes, it also conserves the space of the wardrobe in the bedroom. This compound, shared feature is also shown in the kitchen: the 90 centimeter tall island has three functions: a dining table, tableware storage and desk. Not many pieces of furniture are needed but they need to be ingeniously chosen in order to naturally make more room for lifestyle activities so that every trip home is full of anticipation.

The Nutcracker Home / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

bedroom / HAO Design

kids room / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

kids room / HAO Design

bathroom / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

The Nutcracker Home / HAO Design

- Advertisement -

Contemporary Single-Family Villa in the Beautiful Coastal Spanish Village Cambrils

This project has been developed, designed and built by White Houses Costa Dorada’s team through a long and creative process in collaboration with the interior designer Susanna Cots, to obtain the perfect combination of modern architecture and comfortable living.

Back Bay Studio, Nova Scotia / Peter Braithwaite Studio

Situated along a rocky outcropping that overlooks Back Bay, the Back Bay Studio is sited within the culturally rich community of Terence Bay. This small fishing community, located along Nova Scotia’s eastern shore, is made up of rocky cliff faces and rolling hillsides that extend down to the ocean’s edge.

Lake Manitouwabing House Maximize Outdoor Living and Entertaining

A Toronto family required a new four-season residence to replace their existing 1930s structure on a west-facing peninsula with the goal of maximizing outdoor living and entertaining.

Superheroes project inspired by the Vietnamese culture

The Superheroes project put into practice by the Swedish design studio Glimpt - Mattias Rask and Tor Palm - is inspired by the Vietnamese...

Modern Reinterpretation of the Vernacular Dogtrot Appalachia House

The concept - a modern reinterpretation of the vernacular dogtrot house found commonly in Appalachia - aligns the more private program along the ridge creating a linear bar running east-west optimizing the long exposures of the building.

End-of-Terrace Family House in London Gets a Contemporary Extension

Conjuring traditional notions of the ‘hearth’ as the focal point of a home, the playful chimney duo within this contemporary extension to an end-of-terrace family house became conceptually and physically integral to the design.

Partial Reconstruction and Interior Design of a Flat from 1936 in Warsaw

The project included interior design and a partial reconstruction of the interior of an apartment from 1936 in Warsaw, in the neighbourhood of Stara Ochota.

Cressy Townhouses / Megowan Architectural

Located on a leafy established street in the inner Melbourne suburb of Malvern, two new controlled and elegant townhouses stand rigidly side by side without giving away some of the more softer elements that can be found within.

Five-Story Apartment Building in Mexico City by Studio Rick Joy

This five-story apartment building is located along a quiet street in a thriving neighborhood in the heart of Mexico City. Tucked into the sophisticated Polanco neighborhood, near the Parroquia de San Agustin, the apartment uses a restrained material palette ...

The Ibiza Campo Loft / Jurjen van Hulzen of the Nieuw and Ibiza Interiors

The owner of Ibiza Interiors and The Nieuw developed this 100 year old warehouse into a design guesthouse and showcase project, called the Ibiza Campo Loft.

Light Corridor House is an Extension to a Typical Victorian Workers’ Cottage

Flexibility was also embedded in the brief for this project. With the idea of staying in this home for years to come, creating experiences was pivotal. The sliding glass and timber-battened screens, for example, fully retract to allow a seamless connection to the garden.