Restaurant Interior DesignAbat Café by Lagranja Design

Abat Café by Lagranja Design

Abat Café by Lagranja Design

Designer: Lagranja Design
Project: Abat café
Location: Lleida, Spain
Photography: Joan Guillamat
Graphic Design: Zoo Studio

Lagranja Design recently completed the Abat café: a contemporary, modern, fresh yet low-cost project. In a former bank office, Lagranja made reality the dream of expansion of a young entrepreneur who already owns another café in Manresa.

Abat Café by Lagranja Design 1

The studio kept the resemblance to the atmosphere from its predecessor giving some fresh features to the new venue, inspired by some of the typical items and details of traditional bars in Catalonia, like adding the color and warmness of hidraulic floors.

Abat Café by Lagranja Design 2

The original huge staircase gives a modern, sculptural accent to the venue. Lagranja added iron handrails that can be spotted all over the place. One of the signature Lagranja products, the big Berry lamp, was placed over the counter. The counter itself and the table-to-share are made with a characteristic black stone, provided by a local quarry.

Abat Café by Lagranja Design 3

All elements are original yet simple, giving a bright personality to the café, despite the low budget. Abat Café has become a well known spot in Lleida, not only by the recurrent visitors, but also by passersby, who can enjoy its details right from the street.

Abat Café by Lagranja Design 4

Abat Café by Lagranja Design 5

Abat Café by Lagranja Design 6

Abat Café by Lagranja Design 7

Abat Café by Lagranja Design 8

Abat Café by Lagranja Design 9

Abat Café by Lagranja Design 10

Abat Café by Lagranja Design 11

Abat Café by Lagranja Design 12

Abat Café by Lagranja Design 13

Waterfront Property Renovation by Evoke International Design

This project was a major renovation to a 200 square metre waterfront property originally built in 1965. The main concept was to open up the entire upper level to create a seamless flow from front to back of the space

La Pineda House in Girona, Spain by Jaime Prous Architects

The La Pineda House is formed by three enclosures that, together with the porches, are articulated to leave an empty space (patios). In this house, a fourth element is suggested: the closed porch, an outside space in the interior, intended to be the access and main distributor of the house.

This Bangalore House Featuring Mid-Century Classics Furniture and Contemporary Art

Conceptually the Bangalore house has two opposing faces, an introverted exterior facing the street in the east and south , and an extroverted interior elevation facing west and north. The street facing massing is more opaque while the garden facing elevations provide transparency and views.

Smart House by Green Sheep Collective

Smart House is a renovation and extension to a two-bedroom single-fronted timber Victorian cottage in inner Melbourne. It utilises a wide range of social, healthy, environmental and passive solar design principles and products to create a high-level environmentally sustainable home

Each Room of This House Communicate with a Terrace: San Esteban House

San Esteban house is a family home designed by Santiago-based Bedodo Studio (architect David Bedodo). The house has an area of 140 square meters and each...

Related Articles