PhotographerIvo Tavares StudioAneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Project: Aneto Restaurant
Architects: Just an Architect
Location: Peso da Régua, Portugal
Year of conclusion: 2018
Total area: 135,00 m2
Photo Credits: Ivo Tavares Studio
Text by Just an Architect

Located in REFER’s former railway warehouse, in the city of Peso da Régua, which once opened its doors to the Alto Douro Wine Region, the Aneto restaurant takes Wine as a connecting element for the proposed intervention.

Aneto Restaurant by Just an Architect

The proposed approach was intended to make compatibility between two fundamental aspects, the image of pre-existence, being a part of a set with very strong characteristics and the image of the Aneto brand.

Aneto Restaurant by Just an Architect The concept was made from passing the environment from their farm, to the intervention space to assume itself as a logical extension of the product’s path.

Aneto Restaurant by Just an Architect

The proposal distributes the program over two floors. The definition of external access to space was already part of pre-existence, so the intervention started by trying to direct this access to better use and distribute the program in space through an antechamber. The ground floor comprises the social area as well as the work area, with the upper floor, in a mezzanine, for use by clients. The lower floor is divided into zones of a different character, be it for the exhibition of different wines, for tasting or even for a longer stay, it also has
sanitary facilities as well as a staff area comprising a kitchen and support pantry.

Aneto Restaurant by Just an Architect

The desire to bring the exterior and the farm environment to the interior was sought not only through the use of furniture with a conceptual connection to that environment, but also through the decoration of the spaces with markedly rustic materials and pieces, whether in lighting or in purely decorative elements.

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Aneto Restaurant by Just an Architect

Subscribe to our newsletter

Prumirim Beach House / Bruno Rossi Arquitetos

The Prumirim beach house is located in the northern coast of the São Paulo state - Brasil, it is laid out among the thick Atlantic woods of the Sao Paulo shoreline, a few meters from the sea. Due to the plentiful woods, the house implementation faces big limitations within the removal of threes.

Mixed Use House / Matt Gibson Architecture + Design

Wellington St Mixed Use House falls outside of traditional classifications. Located within a mixed use zone and deliberately ambiguous in its typology it presents as a hybrid model perhaps more readily found in somewhere like Japan where uses and zones are commonly mixed and stratified.

Sassen Residence by SALT Architects

The building had to speak to the rural context, respecting the natural landscape and making most of the magnificent surroundings.

Arnold Worldwide / Havas Headquarters in Boston

When Arnold Worldwide/Havas decided to move their headquarters into the historic Burnham Building in Boston’s Downtown Crossing, Hacin+Associates collaborated with Sasaki Associates on the redesign and conversion of the 5th through 8th floors into modern workspace for the company.

Red Barn at Hazel River Cabin / Bonstra Haresign Architects

The Red Barn at Hazel River Cabin repurposes a hand hewn oak corn crib, which originally stood in Berks County, Pennsylvania, into a screened...

Recommended Stories