HomeInterior DesignApartment in Cais do Sodré / Vasco Lima Mayer

Apartment in Cais do Sodré / Vasco Lima Mayer

This Apartment in Cais do Sodré is a seamless blend of Portuguese heritage and contemporary aesthetics

Apartment in Cais do Sodré / Vasco Lima Mayer

Project Name: Apartment in Cais do Sodré
Architects: Estudio Obra Prima (@estudioobraprima); Vasco Lima Mayer
Construction: Tojas Investimento; Tecniarte
Carpentry: J&J Teixeira
Location: Cais do Sodré, Lisboa, Portugal
Area: 403,00 m²
Start: 2019
Conclusion: 2020
Photo Credits: Fernando Guerra (@fernandogguerra)

Despite having a typical Lisbon design, with high ceilings and wide corridors, this project always had the objective of making a comfortable home within the parameters of contemporaneity.

Creating a parallel between the past and the present, part of its original structure was maintained, and some walls were recovered in order to preserve the original textures. The trimmings on the doors, shutters and wooden flooring were also maintained. All these elements create a narrative that lives in the space itself, making it a long story to tell. It is, without a doubt, an apartment with character and “life of its own”.

Apartment in Cais do Sodré / Vasco Lima Mayer

This project required an immense and subtle attention to the details. The choice of materials, pieces of furniture and works of art was made carefully.

This apartment in the margins of Tejo river, has seen its spirit renewed, becoming a colorful and cheerful space, like a mirror of what is the true soul of Lisbon capital.

living room

living area, dining room

bedroom

bedroom

entry hall

Subscribe to our newsletter

Castle Cove Alterations by Chung Architects

Castle Cove alterations is a rear extension project of a family home in northern Sydney. The project involved the renovation of a 1970’s home to render it more suitable to the needs of family.

Kozina House by Atelier 111 Architekti

Our new home was created in a historical part of a small town. We connected the neighboring buildings, got rid of all inappropriate interventions, and reconstructed them cleanly and considerately.

Roxbury House / Desai Chia Architecture

The Roxbury House marries art and landscape in intimate and broad moments. The house is positioned uphill and on the edge of the 12-acre property to strategically take advantage of prevailing winds for natural ventilation and to minimize site disturbance

Recommended Stories