Apartment V in New Taipei City / Ganna Design

Apartment V in New Taipei City

Completed in 2016, Apartment V is a private home located in Xindian, New Taipei City, Taiwan. The project was designed in 2016 by Ganna Design.

From the architect: The house owner of this project is a couple. Because the host and hostess are all doctors, they are very busy on weekdays. Therefore they hope to have a quiet and elegant residence to relieve fatigue after all-day work. In addition, the owner and his wife like to cook in her spare time, so the need for adequate and spacious dining kitchen space. Besides, this couple likes to cook in their leisure time, so they need a large enough kitchen space.

Apartment V in New Taipei City 1

“Fold” is not only the geometric configuration, but also an ornament in a space. In this 92.3 square meter house, three bedrooms were preserved by the demand of the house owners. In order to make the best use of each space, the designers think about the honeycomb and make no aisle among the rooms. The partition wall between the main bedroom and the second bedroom is designed with a V-shaped fold to comply with the position of the beam and pillar. Therefore, two rooms will not be confined by windows and the structural limitation.

Apartment V in New Taipei City 2

The common area starts with a V-fold light belt on the ceiling and centers on the kitchen island. The marble countertops, hidden storage cabinets behind the back wall in the living room, and blue vitrine present a dialogue between different cover materials. The blue vitrine beside the kitchen island is the visual center in the kitchen. The white TV wall in the living room is parallel to the black magnet wall in front of balcony wall. Between inside and outside, the visual path goes through the restaurant ceiling lighting belt by which the depth of the room seems to be expanded.

Apartment V in New Taipei City 3

On the condition of not affecting life habit, “fold” design is adopted many corners in the house. From the entrance to the back wall behind the sofa, the hidden storage cabinets are placed in bevel. The designers solve the problem of different depth of the pillar by doing so, and thus make the background appealing.

Apartment V in New Taipei City 4

To solve the lighting problem, the designers adopt two turnstiles as the door of two bedrooms, and thus direct the sunlight into the dining area. Besides, the V shape light belt provides the main light source. This V, like a password in the house, hides light in its’ fold and attracts the desire to explore the house.

Architects: Ganna Design
Project: Apartment V
Location: Xindian, New Taipei City, Taiwan
Photography: Kyle Yu Photo Studio

Apartment V in New Taipei City 10

Apartment V in New Taipei City 5

Apartment V in New Taipei City 6

Apartment V in New Taipei City 7

Apartment V in New Taipei City 8

Apartment V in New Taipei City 9

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Lake View Residence with Tropical Retreat Details 3

Lake View Residence with Tropical Retreat Details

The Lake View Residence is the fusion of the client’s program requirements for an open, intimately scaled residence and their desire to evoke memories of yearly retreats to the tropics.
Campo House in Ibiza / Standard Studio 12

Campo House in Ibiza / Standard Studio

This 200 year old finca was transformed by Standard Studio in Campo House, a tranquil and peaceful guesthouse. Project description: On a mountain in the...
sideSTEP House in Central Austin by Matt Fajkus Architecture 3

sideSTEP House in Central Austin by Matt Fajkus Architecture

The site is a standard City of Austin urban infill lot with several trees located along one side. Aiming to protect and embrace existing trees, the residence is configured as a series of deliberate steps surrounding a side yard and is hence titled “ sideSTEP House ”.
House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue

“House of Tiles” is a new living space to represent the Confetti tiles collection and to experiment with new ways of using it. From floors to ceilings, passing through the kitchen, the bathroom cabinet up to the doors
Open Eclectic Home Features Mix of Colors and Styles 2

Open Eclectic Home Features Mix of Colors and Styles

The house is defined along an axis which separates the living areas on the south side and the gym and guest bedroom on the north. The linear axis is pronounced by a tower-like lobby and ends with a natural filtered eco-pool as the focal point.

More Articles Like This