Residential ArchitectureHousesCamping House in Taipei / Ganna Design

Camping House in Taipei / Ganna Design

Camping House

The Camping house was designed by Taiwanese studio Ganna Design. Located in the suburb of Taipei city, the house of this project has green window view, with plenty of natural light. The quiet and undisturbed environment inspires the designer to design this project. The house owner of this project is a couple. The host of the house is an engineer and the hostess is a lawyer. They have two small children. The original house is too small to accommodate their friends, especially on the weekends, so they need a large enough common area whose style can be generally accepted by most of people.

Camping House 1

The greenery outside the window and the antique collection owned by the house owner generate the concept of the overall design. Based on the lighting condition and in accordance with the family’s lifestyle, the layout of the house is redesigned. Bedrooms and bathrooms are put in the back of the house. The larger front area is reserved for the common areas. The partition with a sliding wall separates the common area and the bedrooms. Besides, it is multifunctional: one side faces the bedroom can be used as a wardrobe and the other side faces the living room is a bookcase. Not only does the partition cabinet retains plenty of natural light for inner house, but also creates a coherent moving line between common areas and private areas.

Camping House 2

A large dining table anchors the center of this house. Beside the kitchen, a kitchen island is used as a bar, a place to taste tea or a table for reading. In one conversation, the houses owners mention that they like go camping in their leisure time. Therefore, we set up an iron shelf on top of the dining table, so the house owner can hang their oil lamps collection or put some houseplants on it. The iron pieces help to extend the visual feeling, making a fun of tenting. The hostess likes Japanese tea ceremony and flowers, so we choose wooden flooring and veneer to make her home more close to natural.

Camping House 3

Bedroom design continues the simple elegance of the public space, with white color motif, and is assisted with classic wooden cabinet space to strengthen its style. The two sets of the bathroom are planned in the middle to make the traffic line more smoothly. On the left side of the restaurant is a washitsu (Japanese style room), which can be used as a guest room. We think comfort is an attitude towards life. Surrounded by green and tranquility, the family enjoys the great comfort every day. Even in this bustling city, they can feel like camping at home. Photography: Siew Shien Sam – MW Photo Inc

Camping House 4

Camping House 5

Camping House 6

Camping House 7

Camping House 8

Camping House 9

Camping House 10

Camping House 12

Camping House 13

Camping House 14

Camping House 15

Camping House 16

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

Strikingly Creative Apartment Remodel in São Paulo

Located in a building built in the 60's in the city of Sao Paulo, the Retrofit Project of this Apartment started from two basic premises, one requested by the client and the other imposed by the existing property.

Modern Rustic Kitchen by Artichoke

The design of this bespoke kitchen by Artichoke took on a Flemish feel, particularly the large central kitchen island which was designed in oak...

Valburn Residence by Alterstudio Architecture

Designed by Alterstudio Architecture, built by Wilmington-Gordon with landscape design by Mark Word, Valburn Residence is truly an exceptional example of contemporary architecture that celebrates...

A Traditional Queenslander Cottage Extended and Refurbished by Hogg and Lamb

This project re-invigorates the life of an existing Queenslander cottage in inner city Paddington. A new extension is carefully considered to mitigate the issues of a steep site and overlooking neighbours, creating platforms and private courtyards that extend the functioning ground plane.

Addition and Renovation to an Edwardian Style House

The Malvern House is an addition and renovation to an existing Edwardian style house. The owners, whilst endeared by the houses period charm, desired a relaxed, contemporary family home to raise a young family.

Recommended Stories