Residential ArchitectureHousesAspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

Project: Aspen House Remodel
Architects: Rowland+Broughton Architecture / Urban Design / Interior Design
Design Team: Sarah Broughton, AIA, Principal / Dana Ellis, AIA, LEED AP, Project Manager / Brandt Shwayder, LEED AP, Project Architect
Contractor: Silich Construction, Inc.
Structural Engineer: Pattillo Associate Engineers
MEP Engineer: AEC Inc.
Civil Engineer: High Country Engineers
Location: Aspen, Colorado
Size: 1,677 SF
Photo credits: Brent Moss
Text by Rowland+Broughton

The design of this home remodel had a clear goal of bringing natural light to the interior, while thoughtfully bringing it back to its mid-century essence. The team re-configured all the interior spaces with open floor planning to visually connect the interiors with the natural, wooded site. The clients’ contemporary art collection was a primary consideration throughout the design process.

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

living room, Rowland+Broughton Architecture

living room, Rowland+Broughton Architecture

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

living room, Rowland+Broughton Architecture

bedroom, Rowland+Broughton Architecture

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

Aspen House Remodel by Rowland+Broughton Architecture

Ferry Road House, Sydney by Anderson Architecture

The Ferry Road House is representative of how infill development within a heritage conservation area can be comfortable, practical and environmentally sensitive without compromise.

Nunawading House – Single Family Home by Maxa Design

Nunawading House is a single-family home designed by Melbourne-based Maxa Design. Description by Maxa: The clients desired a complete makeover of their 4 bedroom 1960’s...

Washington Avenue House by Chan Architecture

Located on a typical quarter-acre site in the leafy suburb of Malvern East, this project sought to renovate and restore a double fronted Edwardian residence with a new modern extension added to the rear.

Related Articles