Autodesk Boston Workspace by Utile Design

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

Project: Autodesk Boston Workspace
Architects: Utile Design
Location: Boston, Massachusetts
Project Complection: 2019
Photo Credits: Chuck Choi
Text by Utile Design

Utile completed Autodesk Boston’s new workspace in the Innovation & Design Building in South Boston. The project organizes work space around a signature “Glowing Box” wrapped in a 34-color gradient that houses meeting and conference spaces. The team focused on maximizing light and views through the deep floor plates and to providing a variety of flexible working, collaboration, and meeting spaces.

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

The plan centers around the Glowing Box of meeting rooms and maintains a visual connection into the adjacent Executive Meeting and Event Center, also designed by Utile, with the two spaces coming together around a central, custom designed and built espresso bar. A series of glowing arches highlight this visual connection through the two spaces, with a forced perspective trompe l’oeil extending the perceived depth of the space and holding a number of small lounge areas.

 

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

LIT Lighting Design Awards Honorable Mention , Utile Design

blank

meeting space, Utile Design

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

Autodesk Boston Workspace by Utile Design

lounge area, Utile Design

lounge area, Utile Design

office design, Utile Design

plan

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

interior design, kitchen, PAINTIT Architecture & Interior Design Workshop

Lipky Twins Apartments / PAINTIT Architecture & Interior

The "LIPKY TWINS" project is about two identiс apartments, while one is terracco and another is black. Both apartments are for rent and located in the same building. Customer fully trusted us providing that we are going to meet only one condition - not going beyond the limited budget. 
Extensive refurbishment

Extensive Refurbishment and Interiors Fit Out of a Central London Flat

Extensive refurbishment and interiors fit out of a central london flat in a mansion block originally constructed at the turn of the last century. The works included substantial structural modifications altering the flat's layout and introducing new services.
Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura & Sbardelotto Arquitetura

The challenge in organizing this 100 m² apartment was, therefore, in the combination of intimacy with sociability.
Lean on Me House by Strachan Group Architects

Lean on Me House by Strachan Group Architects

Continuing the tradition of refurbishment of Auckland’s heritage housing stock, this project is a re-interpretation of the ‘lean-to’ form.
Via Media Residence , Matt Fajkus Architecture 8

Via Media Residence / Matt Fajkus Architecture

Sited high in the hills, the original Via Media residence was designed with balcony/deck access in every single room, opening up to the nature and tranquility just minutes away from downtown Austin.

More Articles Like This