Residential ArchitectureHousesAvon House in Colorado by CCY Architects

Avon House in Colorado by CCY Architects

Avon House in Colorado by CCY Architects

Architects: CCY Architects
Project: Avon House
Interior Design: Douglas Wittels
Location: Colorado, United States
Photography: Raul Garcia / Astula
Text by CCY Architects

The site is a pristine forested natural landscape, entered from the north. A significant challenge was to minimize impact on the sensitive site and accommodate the gable roofs required by design guidelines. The primary design intentions were to engage the landscape and provide a canvas for the display of art.

Avon House in Colorado by CCY Architects 1

The living and dining areas are contained in a transparent bridge spanning between two anchoring masses which are aligned with the sloping topography, minimizing foundations. The combination of the minimal foundations and bridge element preserves natural drainage patterns, and allows the forest floor to flow under the bridge and visually connect the entry with the larger landscape beyond. The bridge opens up dramatically to views to the south.

Avon House in Colorado by CCY Architects 2

The material palette—blue stone, steel, cedar and walnut—is consistent throughout the exterior and interior.

Avon House in Colorado by CCY Architects 3

Avon House in Colorado by CCY Architects 4

Avon House in Colorado by CCY Architects 5

Avon House in Colorado by CCY Architects 6

Avon House in Colorado by CCY Architects 7

Avon House in Colorado by CCY Architects 8

Avon House in Colorado by CCY Architects 9

Avon House in Colorado by CCY Architects 10

Avon House in Colorado by CCY Architects 11

Avon House in Colorado by CCY Architects 12

Avon House in Colorado by CCY Architects 13

Avon House in Colorado by CCY Architects 14

Leya Villas by AlHumaidhi Architects

The L shaped plan of each villa encloses within it a spacious garden, which is directly accessible from the main reception space through large sliding doors. The second arm houses are the dining space.

McDonald’s Innovation Center by Studio O+A

After Studio O+A partnered with McDonald’s on a new corporate headquarters in Chicago’s West Loop, it turned to the Innovation Center for a similarly fresh look at the spaces where fresh looking is the principal activity of the day.

25m2 Paris Studio Renovated by Transition ID

Description by Transition ID: This 25sqm Paris Studio is a cozy and playful home completely renovated by Transition Interior Design for a young man of 26...

SAOTA Designs Canadian Home on the Banks of Lake Huron

This summer house is set on the banks of Lake Huron in a small, remote Canadian town about an hour’s drive from London, Ontario. While the architectural context might be characterised as somewhat conservative “cabin country”, this house attempts to extend the possibilities of the traditional lakeside family retreat ...

GitHub New Office in San Francisco by Rapt Studio

The goal of GitHub's new office expansion was to soften the harsh, masculine feel of their current brick and timber-framed building while providing a variety of opportunities for working at different times of the day.

Related Articles