Residential ArchitectureRenovation ProjectsA Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

Project: Backyard Oasis
Architecture: Roundabout Studio
Location: Toronto, Ontario, Canada
Site size: 4100 ft2
Completion date 2020
Photo Credits: Arnaud Marthouret
Text and photos provided by Roundabout Studio

This project is a backyard oasis designed for relaxation and entertaining. The design includes a double garage, pool, deck, pergola and gardens. A once overlooked backyard merges surprising design with versatile outdoor entertaining space.

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

The driveway’s gradual angle became a departure point for all subsequent design decisions. Because the house itself is blocky and minimalist, a design was sketched out for the backyard in which everything, the pool, deck, pergola and gardens, were placed on a different axis than the house. The angling acted as a counterpoint, and allowed for a more natural flow. Even the carport’s pitched roof was shifted so that one side overhung the other.

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Backyard Oasis Designed for Relaxation and Entertaining

A Refurbishment and Extension of an Existing Dwelling in a Victorian Transitional Style

The intention was two-fold, firstly to lengthen and consolidate the experience of the original Hawthorn house by extending the formal corridor to a third bay, and restoring the original ceiling height and heritage detail throughout.

Masnavi Capital Office by loft buro

The Masnavi Capital office was named a “warship” during its creation. It is located in a building that rises like a ship over a steep shore and water surface and is looking on the left bank of Kyiv and the Dnipro river

West Village Penthouse Renovated and Reconfigured as an Open and Airy Home

This sixteen hundred square foot floor through, West Village penthouse with a private roof was gut renovated and reconfigured as an open, airy two bedroom, two bathroom home. A new stair and bulkhead were designed for access to a new multi level roof deck complete with a bar and hot tub.

Kozo, a Boutique Condominium by Jonathan Kuhn

Kozo boutique condominium features three one-bedroom, one-bath residences, four two-bedroom, two bath residences and one three-bedroom, three bath residences

Related Articles