Baillet Latour House / JUMA Architects

Baillet Latour House / JUMA Architects

Project: Baillet Latour House
Architects: JUMA Architects
Location: Brasschaat, Belgium
Year: 2018
Photo Credits: Annick Vernimmen

Although this bungalow on one of the stately driveways of Brasschaat had been on the market for a long time, JUMA immediately saw its enormous potential when the client came to them with the question whether a renovation was worth considering.

Baillet Latour House / JUMA Architects

The existing volumes have largely been preserved, only the veranda and the gable roof were removed. The gable roof was replaced by a flat roof with corbeled canopies in black zinc. The staircase was moved to open a large space that accommodates the kitchen.

Baillet Latour House / JUMA Architects

The presence of a basement crawl space made it possible to accommodate a recessed seating area in the living room, obviously replete with a wood-burning fireplace.

Baillet Latour House / JUMA Architects

The plot has a large, beautiful front garden, in which JUMA Architects introduced a garden wall to create a separation from the driveway and the entrance zone. By placing an identical large window opening in both the front façade and the rear façade, a visual connection is created between the greenery in the front and the back of the house. This makes for a very open living space, in which one feels as it were enveloped by the exuberant surrounding greenery. Exterior becomes interior.

Baillet Latour House / JUMA Architects

living room / JUMA Architects

Baillet Latour House / JUMA Architects

kitchen / JUMA Architects

bedroom / JUMA Architects

Baillet Latour House / JUMA Architects

bathroom / JUMA Architects

Baillet Latour House / JUMA Architects

kids room / JUMA Architects

bungalow / JUMA Architects

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Masculine Black and Gray Apartment in Taipei Exhibiting a Mix of Textures

The house owner of this case has been yearned to go back to the house where he grew up. Years later, the owner finally bought it back and renovated the house to be private rest house, reviewing the good times with friends and family.

Tribeca North Loft / Andrew Franz Architect

In Manhattan’s landmarked Tribeca North area, the 3,000-square-feet top floor and roof of an 1884 caviar warehouse are reconceived as a residence with large...

Hotel Andaz in München by Concrete Studio Amsterdam

concrete proudly presents the opening of its latest hotel project, Andaz Munich in Schwabing. Like a kaleidoscope, the Andaz hotel reflects the culture and tradition of the neighbourhood, ...