Restaurant Interior DesignBar Moruno, Los Angeles / Studio UNLTD

Bar Moruno, Los Angeles / Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Name: Bar Moruno
Design: Studio UNLTD
Location: Silver Lake, Los Angeles, California
Completion: 2022
Size: 1,700 sq ft
Photography: Tanveer Badal

Located along a pedestrian strip in the Silver Lake neighborhood of Los Angeles, Bar Moruno draws inspiration from the owner’s passion for Spanish tapas culture and old-world bodegas. The interior conveys a timeless sense of warmth and conviviality with echoes of 20th century sensibilities. Oversized red double doors open onto Sunset Boulevard, inviting passersby to tuck in and while the afternoon away.

Bar Moruno by Studio UNLTD

The focal point of the room is the grand back bar shelving bathed in olive green and mirrors that provides for dramatic display of the eclectic gin and vermouth bottles at the heart of the extensive bar program. The bar, faced with faux leather and painted wood paneling in oxblood and a countertop of aged Carrera marble, elicits memories of classic European cafes.

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

At the center of the space, a low partition of ribbed walnut topped with a decorative mesh screen serves the dual purpose of expanding the bar footprint with a drink rail and providing privacy to the main dining room. On the dining side, diminutive, two-person booths constructed of slatted walnut feature charming curves, tapered legs and paprika upholstery. A banquette awash in turmeric gold runs the length of a salon wall displaying artwork and mirrors adding an air of authenticity recalling family-run Spanish bodegas. Brass light fixtures used throughout bring a subtle touch of faded elegance that plays beautifully off the earthy palette.

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Bar Moruno by Studio UNLTD

Playworks Headquarters by Feldman Architecture

The new office space welcomes visitors with an inviting Playworks graphic and an energetic pop of color- a reception desk constructed of repurposed school lockers, doubling as storage and reinforcing the recess theme.

Stylish finca for a holiday in Mallorca: Baix de S’era

  Finca Baix de S’era is a vacation home located in Alaró, Mallorca, Spain.  The house was designed in 2015 by architect Jaume Colom. Description by...

Dropbox Office Expansion / Perkins+Will

For the recent expansion levels, Perkins+Will cleverly integrated hues from Dropbox’s branding guidelines to designate destinations, utilizing glass walls with colorful dichroic film in the lounge areas.

Pereira Narvaes House by SUCRA Arquitetura + Design

The Pereira Narvaes house is located in Caxias, a mountainous region of southern Brazil. After the visit to the site of the project, it became evident the existence of an incredible view towards a "green wall", a mountain with an almost vertical slope that would direct the project.

Sherman Apartment, Brooklyn by Sonya Lee Architect

Our clients came to us with various scenarios of how they wanted to use their ground floor apartment in their multi-generational Brooklyn brownstone, ranging from renting it out as a separate apartment ...

Related Articles