Beach Bar in a Tropical Green Resort Complex – Naman Retreat

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (1)

Naman Retreat Beach Bar was completed recently by Vo Trong Nghia Architects. The bar has an area of 143 square meters and is located in the Naman resort, Ngũ Hành Sơn, Da Nang, Vietnam.

Description by Vo Trong Nghia Architects: Beside the main linking road between Da Nang city and Hoi An old town, Naman retreat resort, aqualified coastal resort is located 16 km away from Da Nang international airport.

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (2)

Naman Retreat is designed as a tropical green resort complex, modern but peaceful. In an area of 3.4ha, the mission is to harmonize 80 bungalows, hotels, 6 VIP villas and other 20 villas. The concept of resort is providing physical and mental treatment for the long stay guests by the nature friendly environment and healthy activities such as spa, yoga, beach sports and so on. To achieve a perfect atmosphere that enables the guests a maximum body and mind purification and relaxation, the resort was designed by harmonious mix of greenery, natural stone and bamboo.

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (5)

Facing the infinity pool and located right next to the sand beach there is a beach bar. This sheltered semi opened space was designed to provide the area for relaxation where guests can enjoy drinks infront of the pool with a direct view to the beach. This pitched roof building has an intentionally very simple structure that doesn’t disturb view from the restaurant and yet attract the guests to come and have a drink after a dinner.

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (6)

The shelter of the bar is designed by the bamboo and stone. The stone part accommodates the service facilities and storage for the need of the bar. The stone walls also function as a part of the bearing support for the bamboo roof. The main structure of the pitched roof is created by eight bamboo frames. Each of these frames consist of bended and straight bamboos that are connected by bamboo nails and ropes. These frames are designed perpendicular to the beach which allows the wind to go through the whole bar providing a nice breeze from the sea.

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (7)

The bamboo poles used for the structure were all naturally treated in situ. The process consists of the bending by fire, soaking in the water and fumigation. This procedure took 4 months, to achieve better quality of the bamboo. After this process, the frames were prefabricated on the ground which increases the precision of each frame and decreases the construction time. This construction method was proven to be very efficient and the quality control during the construction much more easier. The roofing material is a natural thatch roof. This material creates a very tropical image together with the green landscape around the building that enhance the relaxed atmosphere of the resort. Photos by Hiroyuki Oki. Visit Vo Trong Nghia Architects

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (8)

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (10)

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (11)

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (4)

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (3)

Beach bar in a tropical green resort complex - Naman Retreat (12)

site plan GREY

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Branch Residence / TOLO Architecture

Branch Residence / TOLO Architecture

The Branch Residence is located on a one acre-lot in the hills of Montecito. The property originally held a 1960’s ranch house with native Coastal Live Oaks in the back yard.
Golden Oak Apartment / Design Studio of Yuriy Zimenko 3

Golden Oak Apartment / Design Studio of Yuriy Zimenko

The interiors of the Golden Oak apartment are made in a slightly more restrained manner, rather than the boutiques of the world brand, but at the same time they are not inferior in elegance. The overall concept of the project is based on heat-cold contrasts: colors, textures, surface finishes and textiles.
Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

Blackstone M+ Hotel, Shanghai by WJID Design

As the central project of Heishi M+, designer Huang Quan repaired and rebuilt this BlackStone M+ hotel, making it both traditional charm and trendy style, creating a unique "Shanghai design style".
Minimalist Vertical Loft in Palermo with Clever Space-Saving Solutions 8

Minimalist Vertical Loft in Palermo with Clever Space-Saving Solutions

Studio DiDeA converted a former brick manufacturing facility located in an historical building in downtown Palermo into a residential interior: a tiny vertical loft with clever storage and space-saving solutions featuring double-height spaces and a black steel staircase.
Spirto Coffee Bar, Kostas Chatzigiannis Architecture 3

Spirto Coffee Bar / Kostas Chatzigiannis Architecture

Combining lively images and sounds from the rock scene, Spirto coffee bar materializes the owners’ main concept and lifestyle in a way that invites and ignites. The geometry of the blue metal facade is matched with pink details on the door and neon signage.

More Articles Like This