Residential ArchitectureHousesBlack Wood House by Marchi Architectes

Black Wood House by Marchi Architectes

Black Wood House by Marchi Architectes (1)

Black Wood House was designed by Marchi Architectes in Normandy, Capelle-les-Grands, France

Description by Marchi Architectes: The client wanted to move the living spaces to a more open and transparent spaces, in order to free some spaces in the old house. A unique volume is set up, arranging kitchen, living and dining room. From the interior, wide views are offered on the garden and on landscape.

Black Wood House by Marchi Architectes (3)

The extension is connected to the existing house as a structurally light volume, as not to overload the foundations. The project is minimal: the volume is integrated in the surrounding, partially recessed in the topography of the ground as to stands lower than the street level.

Black Wood House by Marchi Architectes (6)

The dark timber cladding plays with light and shadows so that the extension disappears in the shade of the forest around.

Architects: Marchi Architectes
Project: Black Wood House
Location: Normandy, Capelle-les-Grands, France
Design Team: Olivia Massimi, Marcello Orlandini
Consultants: Baldeschi, SBH, Valentin, Vauchel-Louvel
Area 80.0 sqm
Photographs: FG + SG

Black Wood House by Marchi Architectes (5)

Black Wood House by Marchi Architectes (2)

Black Wood House by Marchi Architectes (11)

Black Wood House by Marchi Architectes (12)

Black Wood House by Marchi Architectes (9)

Black Wood House by Marchi Architectes (10)

Black Wood House by Marchi Architectes (8)

Black Wood House by Marchi Architectes (13)

Black Wood House by Marchi Architectes (4)

Black Wood House by Marchi Architectes (15)

Black Wood House by Marchi Architectes (14)

Black Wood House by Marchi Architectes (7)

Black Wood House by Marchi Architectes (16)

Black Wood House by Marchi Architectes (17)

Black Wood House by Marchi Architectes (18)

Black Wood House by Marchi Architectes (19)

Thank you for reading this article!

Subscribe to our newsletter

VW Apartment – The Gymnasium Tower Tel Aviv

At the top of the tower in the center of Tel Aviv, this apartment is poetically peppered in shades of gray that are festively decorated with colorful art all throughout.

Massive Concrete Home on a Cliff Above Hobson Bay

The requirement was for a large new family concrete home maximising connection to the exterior spaces and views over Auckland harbour. To create connection to the terraces, pool and gardens, the living areas were all placed one level below street entry level.

Hidden Cove Residence, Seattle / Stuart Silk Architects

This large wooded site is on a small bay on Lake Washington in the Washington Park neighborhood of Seattle. The parcel enjoys sweeping views of Lake Washington and the Cascade Mountains was well suited for our client’s collection of specimen trees.

Dark Horse House / Architecture Architecture

Architects: Architecture Architecture Project: Dark Horse House Location: Fitzroy VIC, Australia Area: 150 m2 Photography: Peter Bennetts Dark Horse House is a single-family residence designed by Architecture Architecture, an award...

Red Box Building by AD ARCHITECTURE

The Red Box project is located in Zhongsanhe Village, Xinxi Town, Longhu District, Shantou. The site is situated in the center of Xinxi Town, a 500m-diameter busy life circle which consists of markets, schools and hospitals

Recommended Stories